add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Yılbaşı Kurabiyesi

Yeni yıla küçük tatlı kurabiyelerle girin.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Fırın
Yılbaşı Kurabiyesi

Malzeme Listesi

150 g un
2 g karbonat
4 g toz zencefil
2-3 g tarçın
1 g toz karanfil
150 g tereyağı
50 g esmer şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
20 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Esmer şeker ve tereyağını bir kapta birbirine yedirin.
  • İçine 1 adet bütün yumurtayı ekleyin.
  • Glaze malzemesinin dışındaki tüm malzemeyi ilave edip karıştırarak hamur haline getirin.
  • Hamuru merdane yardımıyla açıp şekilli kalıplarla kesin.
  • 190 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
  • Üzerlerini glaze ile süsleyin.

Püf Noktası

Glaze için yumurta akı, pudra şekeri ve renkli gıda boyaları kullanın.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
10-12 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Kestaneli Kurabiye
40 Dakika
10-12 Kişilik