Tarif

Yılbaşı Pastası Tarifi

Yeni yılın gelişi kadar mutlu eden, lezzetli bir yılbaşı pastası tarifi.
55 Dakika
4-6 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Yılbaşı Pastası Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
180 g toz şeker
100 g un
5 g kabartma tozu
30 g kakao
150 g Pınar Krem Şanti
Pınar
200 g bitter çikolata
200 ml Pınar Süt
Pınar
2 adet yumurta sarısı
100 g toz şeker
5 g vanilin
250 g damla çikolata
15 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya hamuru için yumurta, şeker, un, kabartma tozu, kakao ve vanilini karıştırın.
  • Çırpıcı yardımı ile yedi dakika kadar çırpın.
  • Tereyağı ile yağladığınız kalıba alıp, 150 derece fırında 40 ile 45 dakika arası pişirin.
  • Soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ikiye ayırın.
  • Çikolata kreması için; krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın.
  • Şeker ve yumurtayı çırpın.
  • Krem şantili ve sütlü karışıma kaynayınca şekerli yumurtayı yedirin.
  • Çikolatayı karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün ve arasına hazırladığınız çikolata kremasını sürüp damla çikolataları ekleyin.
  • Pastanızı şeker hamuruyla istediğiniz şekillerde süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Gelin Pastası Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
17B Görüntüleme
Meyveli Pasta Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.