Tarif

Yorkshire Pudding

Yaygın bir İngiliz garnitürü olan yorkshire pudding, çeşitli şekillerde servis edilebilen bir nevi kreptir.
30 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Yorkshire Pudding
Paylaş
  • 13B
  • 119
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
225 g un
2 tutam tuz
1 tutam karabiber
7 adet yumurta
400 ml Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz ve karabiberi bir kaseye koyun. Üzerine yumurtaları ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın.
  • Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyin, topaklanmanın oluşmasını önlemek için yavaşça karıştırın.
  • Karışımın üzerini streç film ile örtün ve 1-2 saat buzdolabında soğutun.
  • Bu esnada fırını 220 derecede ısıtın.
  • Yapışmaz teflon muffin kalıplarına tereyağı sürün ve fırına koyun birkaç dakika kalıpta yağın kızmasına izin verin.
  • Kalıbı fırından alın, dolapta soğutmuş olduğunuz puddingi hızlı bir şekilde doldurup tekrar fırına koyun ve 20-25 dakika pişirin.
  • İstediğiniz sıcaklıkta servis edebilirsiniz.
  • Öneri olarak; dondurmaya harika bir eşlikçidir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Bu ölçülerden yaklaşık 6-8 adet pudding çıkmaktadır. Dilerseniz daha geniş ağızlı muffin kalıpları kullanarak büyük puddingler yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pizza Waffle
45 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Sebzeli Galette
approved
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Domatesli Peynirli Galette
approved
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (5)

İnci Dinek
· 24.03.2020

Bunu denicem şef 😊👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.03.2020

👍😊

Tuğba Dil
· 17.04.2020

Merhabalar, denedim ama aşırı cıvık oldu. Videonuz var mı? Krep hamurundan daha cıvıktı 400 ml süt eklememe rağmen :)

Melih Yıldırım
· 17.04.2020

Tuğba merhaba, krep hamurundan daha cıvık bir karışım olucak zaten bir problem yok. muffın kalıpta kızgın yağa koyduğun zaman herşey netleşmiş olur senin içinde şimdiden ellerine sağlık :)

Tuğba Dil
· 17.04.2020

Teşekkürler 🤗

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi