add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Yufka Ekmekli Tirit

Tirit; ekmek, pide veya yufkaların et suyuna batırılarak yapılan yemeğin adıdır. Her yörenin kendine özgü bir tirit yemeği olsa da hepsinin ortak yönü et suyuyla ıslatılmış pide/bayat ekmek/yufka içermesidir ve oldukça sağlıklıdır.
135 Dakika
2-4 Kişilik
Etler
Tencere
Yufka Ekmekli Tirit

Malzeme Listesi

4 adet yufka ekmeği
55 g zeytinyağı
500 g kemikli kuzu eti
1600 ml su
500 g süzme yoğurt
15 adet taze nane (yaprak)
5 diş sarımsak
7 g karabiber
5 g pul biber
8 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Suyu, kemikli kuzu etini, tuzu ve karabiberi tencereye koyun.
  • Ateşin altını orta hararete getirin ve yaklaşık 2 saat kaynatın.
  • 2 saat sonra eti suyundan çıkarıp kemiklerinden ayırın.
  • Etleri tekrar yemeğin suyunun içine didikleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Bu esnada ekmekleri servis tabağına elinizle parçalayarak yerleştirin.
  • Sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırın.
  • Kaynayan et ve suyundan ekmeklerin üzerine dökün.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip nane yapraklarını ekleyin.
  • Zeytinyağını bir tavada yakıp ocaktan alın ve pul biber ekleyin.
  • Pul biberi yakmadan hemen yemeğin üzerinde gezdirerek servis edin.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pazı Sarması
105 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Beğendili Köfte
35 Dakika
2-4 Kişilik