Tarif

Yumurtalı Ekmek

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu yumurtalı kızarmış ekmek yapmaktan geçer 😋 Anne usulü yumurtalı ekmek tarifi nasıl yapılır? Kahvaltı için çok pratik ve lezzetli yumurtalı ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta
Tava
Yumurtalı Ekmek
Paylaş
  • 8B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet bayat ekmek
3 adet yumurta
75 ml Pınar Süt
Pınar
tuz, karabiber
200-220 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Ekmeği orta kalınlıkta olacak şekilde parçalamadan dilimleyin.
  • Geniş bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kızartma tavasını ocağa alın ve sıvı yağ ekleyin.
  • Yağ kızdıktan sonra ekmek dilimlerini yumurtalı karışıma bulayıp yavaşça tavaya bırakın.
  • Orta ateşte kontrollü şekilde her iki yüzünü de güzelce kızartın.
  • Kızaran ekmekleri havlu kağıt serili bir tabağa alın.
  • Tüm ekmek dilimleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ardından sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Yumurtalı harca kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

İnci Dinek
· 22.01.2022

Bunu denicem ✌️👍

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.01.2022

🙏🤗

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sabah Yumurtası
15 Dakika
2-4 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çırpılmış Yumurta
10 Dakika
1 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yumurta Dolmaları
20 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme