Tarif

Zahterli Focaccia

İtalyanların meşhur focaccia ekmeğine birçok farklı yorum getirebilirsiniz ama bu gerçekten en güzellerinden biri! 😉
55 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
325-350 ml su
20 ml zeytinyağı
20 g toz zahter
30 g yaş maya
10 g tuz
100 g kiraz domates
1/2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Maya ve bir miktar suyu karıştırın.
  • Zeytinyağı, un ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ilave edin yoğurmaya devam edin.
  • Bu aşamada toz zahteri ekleyin. (Farklı tatlarla aromalandırmak isterseniz de bu aşamada ekleyin)
  • Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  • Pişireceğiniz kabı zeytinyağı ile yağlayın, hamuru kabın içine alın ve eşit şekilde form verin.
  • Mayalandırmaya bırakın. 2-2 buçuk katı kadar kabarmasını bekleyin.
  • Pişireceğiniz kaba aldığınızda üzerine; 4’e bölünmüş kiraz domatesleri, halka doğranmış kuru soğanı ve ince ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Dilerseniz az miktarda kekik ve biberiye de serpebilirsiniz.
  • 1.5 çay kaşığı kadar tuzu, suyla açın ve salamura yaparak üstüne yayın, az miktarda zeytinyağı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Püf Noktası

*30 g yaş maya yerine 13 g kuru maya kullanabilirsiniz!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can YurttaşThe Steeve Head Chef
Paylaş

Yorumlar (1)

İnci Dinek
08.04.2020

Sarımsak koymasak mesela benim reflum varda bunu denicem bir gun 😅👍👩‍🍳

Kemal Can Yurttaş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik