Tarif

Zencefilli Armut Çorbası

Taze zencefilin taze armutla muhteşem uyumu, zencefilli armut çorbası tarifi.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Zencefilli Armut Çorbası
Paylaş
  • 13B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml ayçiçek yağı
10 g taze zencefil
1/2 adet soğan
500 g armut
750 ml tavuk suyu
10 g tuz
200 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kızgın tencerenin içine yağı ekleyin.
  • Soğanları ve zencefilleri koyup, karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
  • Armut dilimlerinin birkaçını süsleme için ayırın, geri kalan dilimleri ekleyin ve 10-12 dakika kavurun.
  • Tavuk suyu ve tuzu tencereye ekleyerek tencerenin kapağını yarıya kadar kapatın.
  • Armut dilimleri yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Tencereyi ateşten alıp karışımı blender yardımı ile püre kıvamını alıncaya kadar çekin.
  • Tencereyi kısık ateşe oturtup, sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  • Çorbayı ısıtın (Kaynamamalıdır).
  • Armut dilimleri ile servis edin.

Püf Noktası

Kullanılan Pınar Sütün yarım yağlı olması lezzet açısından daha iyi olacaktır.
İstenirse benzer meyvelerle de hazırlanabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börülceli Ege Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Tarhana Çorbası
40 Dakika
6-8 Kişilik
449B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Düğün Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.