add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart

Enfes bir limonlu tart tarifi!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
47 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
300 g zencefilli çörek kırıntıları
1 adet jelatin
360 g soğuk su
5 adet büyük yumurta
170 g şeker
180 ml limon suyu
30 g rendelenmiş limon kabuğu

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Bir karıştırma kabında, zencefilli çörek kırıntıları ve tereyağını iyice karıştırın.
  • 9 inçlik turta tepsisinin altına ve kenarlarına eşitçe bastırarak yayın.
  • 10 dakika pişirin. Tel rafta soğutun.
  • Küçük bir kapta, jelatini soğuk suyla yumuşatın.
  • Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın ve ayrı kaselere koyun.
  • 120 g şeker ile yumurta sarılarını iyice çırpın.
  • Limon suyunu ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Karışımı sürekli olarak 15 dakika aralıklarla karıştırarak bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalınlaşana kadar pişirin.
  • Karışımın kaynamasına izin vermeyin, aksi halde yumurta sarıları topaklanacaktır.
  • Karışımı ateşten alın ve soğuk suda yumuşamış jelatini ekleyerek iyice çözülene kadar karıştırın, sonra limon kabuğunu karıştırın.
  • Limon karışımını 20 dakika boyunca ara ara karıştırarak kalınlaştırın ve soğutun.
  • Büyük bir kapta, orta-yüksek hızda bir mikser yardımıyla yumurta beyazını kabarana kadar çırpın.
  • Mikseri yüksek hıza çevirin, daha sonra yumurta beyazları sertleşene kadar kalan 50 g şeker ile çırpın.
  • Ekşi kremayı, yumurta limon karışımını ve kabartılmış yumurta beyazını plastik bir spatula ile alttan üste olacak şekilde söndürmeden birbirine karıştırın.
  • Bu karışımı soğutulmuş cheesecake tabanına dökün.
  • Gevşekçe örtün ve yaklaşık 6 saat kadar dolapta soğutun.
  • Limon kabuklarını tarta serperek süsleyin ver servis edin.

Püf Noktası

9 inçlik turta tepsisi kullanınız ve soğuk servis yapınız.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ballı Şeftalili Tart
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Çikolatalı Kayısı Tart
70 Dakika
8-10 Kişilik