add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart

Enfes bir limonlu tart tarifi!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart

Malzeme Listesi

240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
47 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
300 g zencefilli çörek kırıntıları
1 adet jelatin
360 g soğuk su
5 adet büyük yumurta
170 g şeker
180 ml limon suyu
30 g rendelenmiş limon kabuğu

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C'ye kadar ısıtın.
  • Bir karıştırma kabında, zencefilli çörek kırıntılarını ve tereyağını iyice karıştırın.
  • 9 inçlik turta tepsisinin altına ve kenarlarına eşitçe bastırarak yayın.
  • 10 dakika pişirin. Tel rafta soğutun.
  • Küçük bir kapta, jelatini soğuk suyla yumuşatın.
  • Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın ve ayrı kaselere koyun.
  • 120 gr şeker ile yumurta sarılarını iyice çırpın.
  • Limon suyunu ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Karışımı, sürekli olarak 15 dakika aralıklarla karıştırarak bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalınlaşana kadar pişirin.
  • Karışımın kaynamasına izin vermeyin, aksi halde yumurta sarıları topaklanacaktır.
  • Karışımı ateşten alın ve soğuk suda yumuşamış jelatini ekleyerek iyice çözülene kadar karıştırın, sonra limon kabuğunu karıştırın.
  • Limon karışımını 20 dakika boyunca ara ara karıştırarak kalınlaştırın ve soğutun.
  • Büyük bir kapta, orta-yüksek hızda bir elektrikli karıştırıcıyla, yumurta beyazını kabarana kadar çırpın.
  • Karıştırıcıyı yüksek hıza çevirin, daha sonra yumurta beyazları sertleşene kadar kalan 50 g şekerle çırpın.
  • Pınar Ekşi Kremayı, yumurta limon karışımını ve kabartılmış yumurta beyazını plastik bir spatula ile alttan üste olacak şekilde söndürmeden birbirine karıştırın.
  • Bu karışımı soğutulmuş cheesecake tabanına dökün.
  • Gevşekçe örtün ve yaklaşık 6 saat kadar dolapta soğutun.
  • Limon kabuklarını tarta serperek süsleyebilirisiniz.

Püf Noktası

9 İnçlik turta tepsisi kullanınız.
Soğuk servis yapınız.

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ballı Şeftalili Tart
25 Dakika
6-8 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tartların Kraliçesi
50 Dakika
6-8 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Çilekli Tart
30 Dakika
2-4 Kişilik