Tarif

Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi

Enfes bir limonlu tart tarifi!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g zencefilli çörek kırıntıları
1 adet jelatin
360 g soğuk su
5 adet yumurta
170 g toz şeker
180 ml limon suyu
30 g rendelenmiş limon kabuğu

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Bir karıştırma kabında zencefilli çörek kırıntıları ve tereyağını iyice karıştırın.
  • 9 inçlik turta tepsisinin altına ve kenarlarına eşitçe bastırarak yayın.
  • 10 dakika pişirin. Tel rafta soğutun.
  • Küçük bir kapta, jelatini soğuk suyla yumuşatın.
  • Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın ve ayrı kaselere koyun.
  • 120 g toz şeker ile yumurta sarılarını iyice çırpın.
  • Limon suyunu ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Karışımı sürekli olarak 15 dakika aralıklarla karıştırarak bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalınlaşana kadar pişirin.
  • Karışımın kaynamasına izin vermeyin, aksi halde yumurta sarıları topaklanacaktır.
  • Karışımı ateşten alın ve soğuk suda yumuşamış jelatini ekleyerek iyice çözülene kadar karıştırın, sonra limon kabuğunu karıştırın.
  • Limon karışımını 20 dakika boyunca ara ara karıştırarak kalınlaştırın ve soğutun.
  • Büyük bir kapta, orta-yüksek hızda bir mikser yardımıyla yumurta beyazını kabarana kadar çırpın.
  • Mikseri yüksek hıza çevirin, daha sonra yumurta beyazları sertleşene kadar kalan 50 g şeker ile çırpın.
  • Ekşi kremayı, yumurta limon karışımını ve kabartılmış yumurta beyazını plastik bir spatula ile alttan üste olacak şekilde söndürmeden birbirine karıştırın.
  • Bu karışımı soğutulmuş cheesecake tabanına dökün.
  • Gevşekçe örtün ve yaklaşık 6 saat kadar dolapta soğutun.
  • Limon kabuklarını tarta serperek süsleyin ver servis edin.

Püf Noktası

*9 inçlik turta tepsisi kullanınız ve soğuk servis yapınız.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Pasteis de Nata Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastel de Nata Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Erikli Pratik Tart Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.