Tarif

Zerdeçallı Cevizli Ekmek

Zerdeçallı Cevizli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek
Fırın
Zerdeçallı Cevizli Ekmek
Paylaş
  • 5B
  • 124
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1000 g durum buğdayı
330 g beyaz un
535 g beyaz un ekşi mayası
1000 g su
13 g toz zerdeçal
27 g kaya tuzu
250 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Ceviz dışındaki bütün ürünleri bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra tezgahta yaklaşık olarak 20 dakika yoğurun.
  • Daha sonra cevizleri ilave edin.
  • Yaklaşık olarak bir buçuk saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurunuzu istediğiniz büyüklükte keserek form verin ve 1 gece dolapta bekletin.
  • Dinlenen ekmek hamurunu önceden ısıtılmış 250 derece fırına atın ve dereceyi 230’a düşürerek yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Zennup 1844 - Mutfak Koordinatörü

Yorumlar (6)

İnci Dinek
· 08.02.2021

Bunu denicem şef

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
İnci Dinek
· 08.02.2021

Sef durum bugdayi nerde bulucaz ?

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

İnternetten bulabilirsiniz 😊

İnci Dinek
· 09.02.2021

Tesekkurler

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
5B Görüntüleme
Kıymalı Ekmek
60 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme