Tarif

Zerdeçallı Cevizli Ekmek

Mis gibi kokusuyla bayılacağınız Zerdeçallı Cevizli Ekmek tarifi! Zerdeçallı Cevizli Ekmek tarifi nasıl yapılır? Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık cevizli ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Zerdeçallı Cevizli Ekmek
Paylaş
  • 20B
  • 138
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1000 g durum buğdayı
330 g beyaz un
535 g beyaz un ekşi mayası
1000 g su
13 g toz zerdeçal
27 g kaya tuzu
250 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Ceviz dışındaki bütün ürünleri bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra tezgahta yaklaşık olarak 20 dakika yoğurun.
  • Daha sonra cevizleri ilave edin.
  • Yaklaşık olarak bir buçuk saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurunuzu istediğiniz büyüklükte keserek form verin ve 1 gece dolapta bekletin.
  • Dinlenen ekmek hamurunu önceden ısıtılmış 250 derece fırına atın ve dereceyi 230’a düşürerek yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Brioche Ekmeği
150 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Foccacia
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Beyaz Ekmek
60 Dakika
6-8 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar (6)

İnci Dinek
· 08.02.2021

Bunu denicem şef

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
İnci Dinek
· 08.02.2021

Sef durum bugdayi nerde bulucaz ?

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

İnternetten bulabilirsiniz 😊

İnci Dinek
· 09.02.2021

Tesekkurler

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi