Tarif

Zerdeçallı Sebzeli Tavuk

Enfes bir sebzeli tavuk yemeğine kim hayır diyebilir ki? Hem de böylesine sağlıklısını bulmuşken...
55 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğüs eti
8 adet Brüksel lahanası
2 adet havuç
4 dal kereviz sapı
15 g balkabağı çekirdeği
5 g toz zerdeçal
480 ml su
480 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar Ürünü
4 yaprak taze fesleğen
3 g himalaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  • Bir demir döküm tencereyi ocağın üzerine alıp ısınmaya bırakın.
  • Bütün sebzeleri eşit şekilde doğrayıp ısınmış tencereye aktarın, biraz soteledikten sonra tavuk etlerini ekleyin.
  • Su ve Pınar Latte Art Barista Sütü ekleyin.
  • 25 dakika kısık ateşte, arada bir karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan almaya birkaç dakika kala tuz ve zerdeçalı ilave edin iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Yemeği servis etmeden önce balkabağı çekirdeği ve ince kıyılmış fesleğen serperek lezzet patlamasına hazırlıklı olun.

Püf Noktası

Zerdeçal yerine köri kullanabilirsiniz. Taze kişniş de bu lezzete çok yakışır.

Enerji: 158 kalori
Karbonhidrat: 9,9 g
Protein: 21,4 g
Yağ: 3,5 g
Lif: 4,7 g

Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Paylaş

Yorumlar (9)

Mehtap DURMAZ
10.02.2020

Ellerinize sağlık 💫💫

Huriye Akkoyun
18.02.2020

Tavuğu ne zaman koyacağız, yağ kullanmıyormuyuz

Rafet İnce
18.02.2020

Tavuğu sebzelerle beraber soteliyoruz. Ben yağ kullanmadım fakat siz dilerseniz soteleme işleminden önce koyabilirsiniz.

Hakan Tuncer
27.02.2020

Harika bir lezzet oldu şef. Tebrik ederim

Rafet İnce
27.02.2020

Teşekkür ederim Hakan, senin de eline sağlık! 😊

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Enchilada
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Hindi Misket Köfte
30 Dakika
2-4 Kişilik
Rafet İnce
Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması
70 Dakika
4-6 Kişilik