Tarif

Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi

Enfes bir sebzeli tavuk yemeğine kim hayır diyebilir ki? Hem de böylesine sağlıklısını bulmuşken... Zerdeçallı sebzeli tavuk yemeği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 18B
  • 150
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğüs eti
8 adet brüksel lahanası
2 adet havuç
4 dal kereviz sapı
500 ml su
480 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
yeteri kadartuz
5 g zerdeçal
15 g bal kabağı çekirdeği
4 dal taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  • Bir demir döküm tencereyi ocağın üzerine alıp ısınmaya bırakın.
  • Bütün sebzeleri eşit şekilde doğrayıp ısınmış tencereye aktarın, biraz soteledikten sonra tavuk etlerini ekleyin.
  • Su ve Pınar Latte Art Barista Sütü ekleyin.
  • 25 dakika kısık ateşte, arada bir karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan almaya birkaç dakika kala tuz ve zerdeçalı ilave edin iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Yemeği servis etmeden önce bal kabağı çekirdeği ve ince kıyılmış fesleğen serperek lezzet patlamasına hazırlıklı olun.

Püf Noktası

*Zerdeçal yerine köri kullanabilirsiniz. Taze kişniş de bu lezzete çok yakışır.

Enerji: 158 kalori
Karbonhidrat: 9,9 g
Protein: 21,4 g
Yağ: 3,5 g
Lif: 4,7 g

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Baharatlı Tavuk Göğsü Dolması Tarifi
12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuk Şinitzel Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
299B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (9)

Mehtap DURMAZ
· 10.02.2020

Ellerinize sağlık 💫💫

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Huriye Akkoyun
· 18.02.2020

Tavuğu ne zaman koyacağız, yağ kullanmıyormuyuz

Rafet İnce
· 18.02.2020

Tavuğu sebzelerle beraber soteliyoruz. Ben yağ kullanmadım fakat siz dilerseniz soteleme işleminden önce koyabilirsiniz.

Hakan Tuncer
· 27.02.2020

Harika bir lezzet oldu şef. Tebrik ederim

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 27.02.2020

Teşekkür ederim Hakan, senin de eline sağlık! 😊