Tarif

Zeytinli Domatesli Poğaça

Hem kahvaltı, hem çay saati için ikramlık olarak düşünülebilecek bir tarif. Zeytinli domatesli poğaça nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Zeytinli Domatesli Poğaça
Paylaş
  • 9B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
30 g yaş maya
190 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
30 g margarin
30 g toz şeker
30 g tuz
1 adet yumurta
Harcı için:
100 g zeytin ezmesi
2-3 adet domates
30 g ceviz içi

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için: unu bir kaba eleyin ve ortasını çukurlaştırın.
  • İçerisine mayayı, ılık sütü ekleyerek mayayı eritin.
  • Mayanın üzerine un eleyerek bekletin.
  • Bir tavada margarini eritin, soğuduktan sonra şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip dinlendirdiğiniz hamurla karıştırın.
  • Hamurun üzerini örtün ve iki katı kabarıncaya kadar bekleyin.
  • Bu esnada iç harcını hazırlayın. Zeytin ezmesi ve cevizi karıştırın. Domatesleri küçük küçük doğrayın.
  • Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp avucunuzun içinde bastırarak ortası çukur olacak biçimde yayvan bir şekil aldırın.
  • Üzerlerine bir domates dilimi ve bir kaşık zeytinli harçtan koyun.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Patlıcanlı Galette
60 Dakika
2-4 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Waffle Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sosisli Milföy Pan
45 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.