Tarif

Zeytinli Kuzu Sarması Tarifi

Kuzu etinin en lezzetli yerinden yapılan farklı bir tarif ile karşınızdayım. Mutlaka deneyin.
100 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Zeytinli Kuzu Sarması Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemiksiz kuzu but
tuz ve karabiber
taze kekik
taze biberiye
150 g dilimlenmiş siyah zeytin
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
4 diş sarımsak
1 adet kereviz kökü
1/2 adet lahana
3 adet domates
75 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Daha sonra kemiği alınmış kuzu budunun sinirlerini ve fazla yağlarını temizleyin.
  • Bıçak yardımıyla eti biraz daha açarak rulo yapılacak şekilde açın. Etin içine tuz, karabiber, taze kekik, taze biberiye, dilimlenmiş siyah zeytinleri ekledikten sonra rulo haline getirin.
  • İlk olarak streç film daha sonra alüminyum folyoya sarın ve derin bir tepsiye yerleştirin. Tepsinin içine 4 eşit parçaya bölünmüş kuru soğan, doğranmış havuç, 4 diş sarımsak ve kereviz kökünü ekleyin.
  • Son olarak az su ilave edin ve yaklaşık 1 saat 30 dakika pişirmeye bırakın.
  • Lahanayı küp küp doğrayın, tereyağlı kızgın tavada doğranmış domateslerle birlikte fazla öldürmeden soteleyin. Biraz diri kalması suyunu koruması bakımından önemlidir.
  • Pişen kuzu tandırları yuvarlak dilimler halinde kesin ve sıcak tabaklara dizin. Ortasına sotelenmiş lahanayı yerleştirin ve servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Kuskuslu İnegöl Köfte Tarifi
11B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kayısı Yahnisi Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pancarlı ve Ispanak Köklü Dana Kafes Tarifi
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.