Tarif

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar

Tam mevsiminde, bezelye püreli çanak enginar tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar
Paylaş
  • 3B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g bezelye
50 ml Pınar Süt
Pınar
1/4 demet dereotu
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
5'er g tuz&akbiber
300 ml su
3 adet taze çanak enginar

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tavaya koyup ısıtın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanlara limonun suyunu ekleyin. Tuz, akbiber ve suyunu ekleyin. Su kaynamaya başladığında enginarları içerisine atıp yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tencerede bezelyeleri, sütü, kıyılmış dereotunu karıştırarak ocakta kaynatın. Daha sonra tuz ve akbiber ekleyerek baharat dengesini tadarak ayarlayın.
  • Hazır olan karışımı püre haline gelene dek blendırdan geçirin.
  • Pişen enginarların üzerine bezelye püresini koyup güzel bir servis tabağına alın.
  • Limon kabuğu rendesi ve bezelye taneleriyle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
34B Görüntüleme