Tarif

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Kışın en çok tüketilen sağlıklı mı sağlıklı tariflerinden birini daha sizler için yaptık! Kereviz sevmeyenlerin fikrini değiştirecek Zeytinyağlı Kereviz tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 43B
  • 148
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet patates
50 ml zeytinyağı
240 ml su
240 ml taze portakal suyu
1 adet taze limon suyu
2 tutam limon kabuğu rendesi
tuz
8 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Kerevizler soyulur, eğer parizyen kaşığınız var ise küçük top biçimli yuvarlaklar çıkarılır. Yok ise küp küp doğranır ve kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  • Havuç ve patatesler soyulur, kereviz ile orantılı olarak yuvarlaklar çıkarılır veya doğranır.
  • Zeytinyağı ile havuç sotelenir, patates ve kerevizleri de ekleyerek sotelemeye devam edilir.
  • Su, portakal suyu, limon suyu ve limon kabuğu rendesi, tuz ve şeker ilave edilerek orta-kısık ateşte kapağı kapalı bir tencerede 20-25 dk pişirilir.
  • Demlemeye bırakılır ve servis edilir.

Püf Noktası

*Parizyen kaşığı: Sebze ve meyvelerden, özellikle patatesten, küçük top biçimli garnitür veya süsleyici malzeme çıkarmak için kullanılan bir mutfak aletidir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Soğan Yahnisi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
19B Görüntüleme
Kaşkarikas Tarifi
approved
35 Dakika
2 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Bamya Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Tolga Çınar
· 26.03.2020

Çok güzel bir yemek oldu. Teşekkürler 🙏🏼

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi