add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Zeytinyağlı Ot Çeşitleri

Otların lezzetli dünyası, zeytinyağlı ot tarifleri...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlılar ve Mezeler
Tencere
Zeytinyağlı Ot Çeşitleri

Malzeme Listesi

2 demet deniz börülcesi
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/2 adet limon
2 l su
1 g tuz
5 g karabiber
1 kg ebegümeci
200 g rende havuç
2 diş sarımsak
200 g domates
50 ml zeytinyağı
100 g kuru soğan
20 g tuz
1 g karabiber
20 g toz şeker
1 adet limon
1 kg labada (ayıklanmış)
200 g kırmızı soğan
20 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Deniz börülcelerini yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın. Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve buzlu suyun içine atın. Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın. Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
  • 100 ml zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Arından ebegümecini ekleyin. Tuz, biber ve şekeri koyun 15 dakika pişirdikten sonra havucu, hazırlamış olduğunuz domatesi ve kalan zeytinyağını da ekleyip servis edin
  • Yayvan bir tencerede bir miktar zeytinyağıyla beraber soğan ve sarımsakları kavurun. Labadaları ekledikten sonra 10 dakika pişirin. Tuz, biber ve şekerle beraber kalan zeytinyağını ekleyin, soğumaya bırakın.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kabaklı Meze
25 Dakika
2-4 Kişilik