Tarif

Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz soğandan enfes bir dolma hazırladık. Zeytinyağlı soğan dolması veya soğan sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
Paylaş
  • 81B
  • 179
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet iri kuru soğan
100 ml zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
200 g pirinç
5 g esmer şeker
10 g domates salçası
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
5 g tuz
1 tutam karabiber
1 tutam sumak
az miktardapul biber, tercihen
200 ml ılık su

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyun, baş ve kök kısımlarını kesin.
  • Ortasını yarıya kadar bıçakla kestikten sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Orta kısımları ayrılmaya başladığında suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
  • İç harcı için; zeytinyağında 1 adet kıyılmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş 2 diş sarımsak, yıkanmış pirinç, esmer şeker ve domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Daha sonra ince kıyılmış yeşilliklerle beraber tüm baharatları ekleyin, 1 bardak ılık suyu da ilave ettikten sonra karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
  • Ateşten aldığınız harcı 10 dakika kapağı kapalı şekilde demlendirin.
  • Bu sırada haşlanmış soğanları dikkatlice katlarına ayırın.
  • Demlenen iç harcı, soğanların uç kısmına koyup güzelce sarın.
  • Hazır olan soğan dolmalarını bir tencereye dizin. Üzerine 1 bardak sıcak su ve az miktarda zeytinyağı gezdirip geniş düz bir tabak kapatın.
  • Tencerenin de kapağını kapattıktan sonra, kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın.
  • İster sıcak ister ılık olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tercihen kuş üzümü, çam fıstığı, tarçın, yenibahar gibi farklı baharatlar kullanabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Pip Dolması Tarifi
60 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
62B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
42B Görüntüleme

Yorumlar (2)

MeryemMeryem
· 26.10.2020

Harika

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 26.10.2020

Çok teşekkürler Meryem Hanım 😊🙌