Tarif

Zeytinyağlı Vişneli Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı vişneli kereviz tarifimi bir şefe meydan okuyarak gerçekleştirdim. 😃👏 Tarif detayları için keyifli videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 17B
  • 150
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kereviz
1 adet limon
400 g çekirdeksiz vişne
200 ml su
50 ml zeytinyağı
10 g toz şeker
5 g tuz
1 tutam kırmızı toz biber
1/2 adet havuç
1/2 adet kuru soğan
bezelye taneleri

Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyun, kase şeklinde olması için içlerini dikkatlice oyun ardından kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Artan kereviz parçalarını bir tencereye alıp, bol limonlu suda haşlamaya bırakın.
  • Çekirdeksiz vişneleri robotta püre haline getirip bir tencereye süzün.
  • Üzerine su, sızma zeytinyağı, toz şeker, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip çırpın. İçine limonlu suda bekleyen kereviz kaselerini koyun. Son olarak küp doğranmış havuç ve soğanı ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatmadan önce videoda gördüğünüz gibi üzerini bir yağlı kağıtla kapatın ve ocağa alın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp ağır ağır pişmeye bırakın. (Ortalama 15-20 dakika)
  • Daha sonra ocaktan alıp kendi tenceresinin içinde soğumasını bekleyin.
  • Bu esnada limonlu suda haşlanan kereviz parçalarını süzün, blender’da püre haline gelene kadar çekin. Bu aşamada az miktarda zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  • Soğuyan kereviz kaselerini güzel bir tabağa alıp hazırlamış olduğunuz püreyi içine sıkın ve son dokunuş olarak bezelye taneleriyle süsleyin.
  • Servis önerisi: Üzerine sızma zeytinyağı ve portakal kabuğu rendesi gezdirebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
20B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Babagannuş Terin Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yöresel Şiveydiz Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
63B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Eda Nur
· 11.10.2020

https://www.instagram.com/p/CGMrouPlQ4j/?igshid=2hi64evn1q0r

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
İsmail Erdoğan
· 15.12.2020

Ustam bunu "sous vide" yöntemi ile pişirebilir miyiz?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 16.12.2020

Bu haliyle yapman daha güzel olur 😅🙏

Yaren Demirci
· 06.11.2022

Şefim taze vişne suyu yerine meyve suyu kullansak olurmu uygulama sınavımdayapmak istiyorum da cevaplarsanız sevinirim:)

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 08.11.2022

Merhaba, %100 vişne suyu aromasını vermesi konusunda daha etkili olacaktır fakat elinde yoksa o şekilde de yapabilirsin 😊👩‍🍳