Tarif

Zeytinyağlı Vişneli Kereviz

Zeytinyağlı vişneli kereviz tarifimi bir şefe meydan okuyarak gerçekleştirdim. 😃👏 Tarif detayları için keyifli videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kereviz
2 adet limon
1/2 adet kuru soğan
1/2 adet havuç
400 g vişne püresi
200 ml su
50 ml sızma zeytinyağı
10 g toz şeker
5 g tuz
1 g acı toz biber
4 adet bezelye tanesi

Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyun, kase şeklinde olması için içlerini dikkatlice oyun ardından kararmaması için bol limonlu suda bekletin.
  • Artan kereviz parçalarını ‘kereviz püresi için’ bol limonlu suda haşlamaya bırakın.
  • Vişne püresi için; çekirdeksiz taze vişne veya donuk vişneleri robotta püre haline getirip süzdürün.
  • Ayrı bir tencerede vişne püresi, su, sızma zeytinyağı, toz şeker, tuz ve acı toz biberi çırpma teliyle iyice çırpın. İçine limonlu suda bekleyen kereviz kaselerini koyun. Üzerine küp doğranmış havuç ve soğanı ekleyin.
  • Üzerini videoda gördüğünüz gibi bir yağlı kağıt ile kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp ağır ağır pişmeye bırakın. (Ortalama 15-20 dakika)
  • Daha sonra ocaktan alıp kendi tenceresinin içinde soğumasını bekleyin.
  • Bu esnada limonlu suda haşlanan kereviz parçalarını süzün, püre haline getirmek için blender’a alın ve pürüzsüz kıvam alana kadar çekin. Bu aşamada az miktarda zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  • Soğuyan kereviz kaselerini güzel bir tabağa alıp hazırlamış olduğunuz püreyi içine sıkın ve son dokunuş olarak bezelye taneleriyle süsleyin.
  • Servis önerisi: Üzerine sızma zeytinyağı ve portakal kabuğu rendesi gezdirebilirsiniz.

Püf Noktası

*https://www.youtube.com/watch?v=aWkA0qgHPXs

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef
Paylaş

Yorumlar (1)

Eda Nur
11.10.2020

https://www.instagram.com/p/CGMrouPlQ4j/?igshid=2hi64evn1q0r

Fehmi Samancı
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?