Tarif

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi

Vitamin deposu olan yer elmasının, zeytinyağı ile pişmiş haline bayılacaksınız. Zeytinyağlı yer elması tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 73B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g yer elması
12 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
50 g havuç
60 g patates
1 adet portakal suyu
1/2 adet limon suyu
20 ml zeytinyağı
500 ml su
2 tutam toz şeker
yeteri kadartuz

Nasıl Yapılır?

  • Yer elmalarını soyup temizledikten sonra limonlu suda bekletin.
  • Havuç ve patatesleri de soyarak kararmaması için suda bekletin.
  • Arpacık soğan, sarımsak, doğranmış patates ve havucu zeytinyağında kavurun. (2-3 dakika)
  • Yer elmalarını ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
  • Portakal suyu, limon suyu, şeker, tuz ve suyunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Pişen yemeğinizi güzel bir servis tabağına alarak üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.

Püf Noktası

*Daha aromatik bir tat almak isterseniz, pişirme esnasında tencerenin içine 1 adet defne yaprağı koyabilirsiniz.
*Zeytinyağlı yemekleri 1 gün buzdolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
17B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Patlıcan Güveci Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.