KAVALA KURABİYESİ:
1kg un
300 gr toz şeker
100 gr pudra şekeri
200 gr nişasta
250 gr pastalık yağ
250 gr krema yağı
300 gr baklava yağı
100 gr toz badem
300 gr tüm badem
5 gr tuz
hepsini karıştır,hamuru yuvarlak alacaksın üzerine tarak çek..180 derecede 25 dakika pişir soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyeceksin
ÇİN SALATASI
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış taze veya konserve bezelye
10-12 adet kornişon
4 adet sivri biber
1 adet haslanmışhavus
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
pul biber
tuz
limon
HAZIRLANIŞI
Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz, dere otu, kornişon, sivribiber,havuc dogranıppul biber,limon koyulup karıştırılır.
ZEYTİNYAĞLI TAZE SEBZELER
4 KİŞİLİK
Malzemeler
Taze Fasülye 1/2 kg
Kabak 2 adet
Pırasa 2 adet
Yer elması 4 adet
Kereviz 3 adet
Kuru soğan 1 adet
Havuç 2 adet
Sarımsak 6 diş
Zeytinyağı 1 çay bardağı
Şeker 1 tatlı kaşığı
Tuz yeteri kadar
Hazırlanışı
Sebzeler yıkanıp doğranır ve bir kenara alınır. Tencereye zeytin yağı konularak soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.Doğranmış sebzeler atılarak sebzeler suyunu bırakıncaya kadar kısık ateşte kavrulur ardından sıcak su konularak kaynatılır.
Ocaktan alınmadan 10 dakika önce tuz ve şeker ilave edilir. Soğuk servis edilirken dereotu ile süslenebilir.
clasic
Aşçıbaşı pozisyonu, mutfak operasyonlarını yöneten ve yemeklerin kalitesini sağlayan deneyimli bir profesyoneldir. Aşçıbaşı, yemek hazırlama sürecinin her aşamasını denetler ve mutfak ekibini yöneti
SERPME MEZELER
Kuzu kulağı içinde nar ekşili bakla ezmesi.
Kabak çiçeği dolması
Baharatlı patlıcana sarılı deniz börülcesi
Sakızlı taze enginar
Kurutulmuş domates içinde ekşi erik püresi
Kar beyaz patlıcan salatası
Muamera kavrulmuş ceviz ve nar ekşisi ile
Domates ,salatalık,tulum,beyaz
Taze kırmızı biber közde kırmızı sarımsak
ARA SICAKLAR
Mantarlı pıe
Ev eriştesine sarılı yeşil fıstıklı Jumbo karides
Kuşbaşılı fırında patlıcan
Ilık homus üzerinde pastırma tereyağı ile
Mini içli köfte (haşlama)
ANA YEMEK
Baharatlı lavaşa sarılı mantarlı Adana
Oruk kebap
Güveçte Ankara köftesi
Uykuluk sote
Barbun tava
Dana kaburga
Izgara logos(sushi)
TATLILAR
Pancar yaprağına sarılı tarçınlı ve cevizli elma
Ilık fıstıklı burma kadayıf
Fırında dondurmalı kayısı dolması
Meyve tabağı
BARBECUE MENU-1
SOĞUK BAŞLANGIÇLAR
Domates, havuç, salatalık, marul
Patlıcan biber tava
Yoğurtlu meze, Kavun turşusu
Közde kırmızı biber
Fava,Çoban salatası
Elma Salatası
Piyaz, Çılbır
KÖMÜR MANGAL SICAK ÇEŞİTLERİ
Ankara köfte
Tavuk budu
Sucuk
Sosis
Kuzu külbastı
Piliç kanadı
GARNİTÜRLER
Tereyağlı pilav,Sote patates
Peynirli tepsi böreği
Brokoli
Domates, biber
TATLI BÜFESİ
Meyveli tart çeşitleri
Ayva tatlısı,Fırında sütlaç
Meyve salatası