Yudukitchen -Yudum MERT
Yudukitchen -Yudum MERT
Yeme-İçme

Hakkında

Herkese Merhabalar!Ben Yudum Mert...Yıllarca yemek yapmayı çok seven sabahlara kadar yemek programlarını izleyip bilgileri püf noktaları yalayıp yutmaya çalışan acemikendi mutfağımın şefiyim 😀Sizlerle çok büyük aile olmaya geldim. Kapılarınızı bana açarsanız çok memnun olurum 🥰🥰Tariflerimiyorumlamayı kendimi geliştirebilmek için bana yol göstermeyi unutmayın. Yorumlarınız ve düşünceleriniz benim için çok değerli ve kıymetli.🥰

5 gün önce

Patlıcan Dizme Tarifi İçin Malzemeler
-6 küçük boypatlıcan
-250 g kıyma
-1- 2 adet soğan
- 5-6 adet domates
- 5-6 adet biber
-Tuz
-Karabiber

Sosu için:

- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 6 tatlı kaşığı domates sos veya 1domates rendesi
- 1 çay bardağı su
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ

Patlıcanları alacalı soyun ve iki santim kalınlığında doğrayın. Kıymayı bir kaba alın.
Küp doğradığınız soğan,tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Harçtan, cevizler büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler hazırlayın. Biber ve domatesleri dilimleyin.
Yuvarlak bir fırın kabına, iki patlıcan bir köfte, bir domates, bir biber olmak üzere yan yana diklemesine dizin.
Salça , su , tuz ve karabiberi bir kasedekarıştırıp köfte ve patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Ben yanında sarımsaklı bulgur pilavı yaptım ayrıcabu pilavı şiddetle tavsiye ederim .

user feed images
user feed images
13 gün önce

Humus

* 2 su bardağı haşlanmış nohut
* 2 diş sarımsak
* 2 adet limon
* 1/2 su bardağı tahin (90-100 ml)
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1,5 çay kaşığı tuz* Üzeri için:
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı nohut

Yapılışı:

- Tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alın. Limonların suyunu da ekleyin. Son olarak sarımsakları ince ince kıyıp onları da ekleyin ve güzelce karıştırın.

- Nohutların kabuklarını ayıklayın. Pürüzsüz bir kıvam için bunu yapmak gerekli. 1 kaşık üzeri için nohut ayırın.

- Nohutları hazırladığınız tahinli karışımla mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alıncaya dek çekin. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar zeytinyağı veya su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın.

- Servis tabağına alın.

- Zeytinyağında toz biberi yakın üzerine gezdirin son olarak bir kaç nohut tanesi ekleyin

AFİYETLE...

user feed images
13 gün önce

Girit Kabaklı Girit Ezme

- 2-3 adet girit kabağı
- 1 kalıp beyaz peynir
- 1 tutam fesleğen veya dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 avuç ceviz
- 1 avuç antep fıstığı
- 1 diş sarımsak
- Tuz

Yapılışı:

* Girit kabaklarınk rendeleyin suyunu sıkıp yağsız tavada soteleyin soğumaya bırakın.

* Fesleğen, tuz, sarımsak ve zeytinyağını rondodan geçirin. İçine ceviz ve fıstıkları ekleyip tekrar rondodan geçin.

* Kaba aldığınız sosun üzerine kalıp peyniri vesoğuyan kabakları ekleyip güzelce çatalla ezin.

* Mezemizi servis tabağına alıp üzerini ceviz, fıstık ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin.

AFİYETLE...

user feed images
20 gün önce

LOKUM GİBİ ARNAVUT CİĞERİ

- 500 gr dana ciğer
- 1 kase un
- Tuz
- Sıvıyağ (kızartmak İçin )

İsteğe göre dilediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.

Salatası İçin :

- Soğan
- Maydanoz
- Sumak
- Limon (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Ciğerlerimizi doğrayalım ve yıkayıp süzelim. Unla güzelce harmanlayıp fazla unu elek yardımıyla alalım.

Sıvıyağı güzelce kızdırıp içine atalım 3 dk kızartalım.

Havlu kağıt üzerine alalım fazla yağından arındıralım. Ardından kapta tuz ile karıştıralım bu esnada başka baharatlarla da karıştırabilirsiniz.

Salata İçin soğanı tuzda ovalım ve yıkayalım bir kaba alıp maydanoz doğrayıp soğanları ekleyelim üzerine de sumak ilave edip karıştırıp servis edelim yanında limon da dilimleyip servis edebilirsiniz..

Afiyet Olsun...

user feed images
22 gün önce

ASİTTE PİŞİRİLMİŞ SOMON

Malzemeler:

- İnce kesilmiş somon dilimleri
- 1 limon suyu
- 1 portakal suyu
- Kaya tuzu

Servis için :
- 1 dilim tahıllı ekmek
- Hardal
- Kapari

Yapılışı:
✨Tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştıralım 24 saat dolapta bekletelim. Servis ederken bir dilim tahıllı ekmeğin üzerine hardal sürelim. Üzerine asitte pişmiş somon Ve birkaç adet kapari koyup tüketelim.

Meze olarak çok güzel bir alternatif.

🤤 AFİYET OLSUN

user feed images
user feed images
22 gün önce

@ece.zaim tarifi ile
“Yoğurtlu Karadutlu Semizotu”

Yoğurtlu Karışım İçin ;
- 4-5 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz - Karabiber
- 2 büyük veya 4 küçük salatalık
- 10-15 adet karadut

Semizotu İçin :

- 1 bağ semiz otu yaprak kısımları
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz

Üzeri İçin :

- 10-15 adet karadut
- 1 limon rendesi

📌Lime limonda kullanabilirsiniz.

user feed images
22 gün önce

TAVADA 5 DAKİKADA SAĞLIKLI, ŞEKERSİZ, YAĞSIZ COOKİE TARİFİ

Tarif gerçekten mükemmel oldu lezzet bombası diyebilirim.
Canınız tatlı çektiğinde ve çok uğraşacak vaktiniz olmadığında yapabileceğiniz leziz bir alternatif 🍪

İşte tarif ;

- 1 yk tahin
- 1 yk pekmez
- 1 yk fıstık ezmesi
- 1 çay kaşığı ucuyla karbonat
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 1,5 yk yulaf unu
- 1 avuç damla çikolata

Yapılışı:

🍪Tüm malzemeleri karıştır. Küçük toplar yapıp yağlı kağıda diz. (İsterseniz hepsini yuvarlayıp büyük bir top olarakta yapabilirsiniz)

🍪Tavada arkalı önlü 2-3 dk kadar pişirin. Ocaktan alınca dağılmaması İçin bir süre ellemeyin. Soğuyunca katılaşacaktır ve yemeye hazırdır.

🤌🏻İsterseniz kahve ile, isterseniz çay ile, isterseniz de süt ile tüketebilirsiniz.

😋 Benküçük parçalara bölüp sütle karıştırıp kaşık kaşık yedim muhteşemdi 😍

user feed images
user feed images
22 gün önce

Kuzu Kaburgalı Arapsaçı

Herkes sevmez arapsaçını anason kokar kendileri ama seven de tam sever benim gibi
Bir çok faydalı özelliği vardır. Bir diğer adı Rezenedir. Bizim buralarda çok yerde satılmaz ama soğan kısmından güzel salatalar yapılır oda yurtdışında çok kullanılır. Yapımı da bir o kadar kolay.

Gelelim bu güzel şifanın reçetesine ;

- 250 gr kuzu kaburga
- 500 gr arapsaçı
- Zeytinyağ

Meyanesiİçin :

- 1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı un

🔸Kavurgaları tencerede tuz ve az suda hafif diri kalacak haşlayalım.

🔸Ardından düdüklüye zeytinyağ koyup kaburgaları ekleyip çevirin. Arapsaçını güzelce yıkayıp fazla suyunu süzdürmeden tencereye ekleyin. 1 bardakta su ilave edin.

🔸30 dk düdüklüde pişirin. Piştikten sonra limon ve unu güzelce çırpıp yemeğin suyundan ilave edip açarak tencereye dökün ve güzelce karıştırın. İşte bu kadar

🤍🤍🤍🤍

user feed images
user feed images
22 gün önce

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Hertürlüsünü severim ama en çokta zeytinyağlısını. Şimdi tam yaprak sarma zamanı ☺️☺️

Tarif :
- 1 kg taze asma yaprağı

İç Malzemeleri;

- 1 kg pirinç
- 500 ml domates konservesi ( kışlık yaptığım konservelerden)
- 2-3 demet maydanoz
- 2-3 demet dereotu
- 1 demet nane
- 4 dal taze soğan
- 4 adet kuru soğan
- 4 diş taze sarımsak
- 1 büyük su bardağı zeytinyağ
- 1/2 limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- 2 tatlı kaşığı toz şeker

Pişirmek İçin;

- Su
- Limon dilimleri
- Zeytinyağ

🔸 Ben kavurmadan yapıyorum isterseniz biraz kavurabilirsiniz.
🔸 Kavururken içine 1 yemek kaşığı nar ekşisi ekleyin bayılırsınız 👍🏻#püfnokta

user feed images
user feed images

Tulum Peynirli Girit Kabağı

Şimdi tam zamanı iken bu tarifi mutlaka deneyin tek kelime ile EFSANE

Tarifi :

- 10 adet Girit kabağı ( ufacıklarından seçin alırken )
- 8 diş taze sarımsak (taze olmak zorunda )
- 1 büyük su bardağı domates sosu yada 3 adet büyük domates rendesi
- 1 bardak rende tulum peyniri ben izmir tulumu kullandım malum bir İzmirli olaraktan 😅
- Tuz - Karabiber
- Zeytinyağ

Yapılışı :

🔸Zeytinyağında kabakları arkalı Önlü güzelce kızartalım.

🔸Üzerine incecik doğranmış sarımsakları ilave edelim biraz karıştıralım.

🔸Domatesi ilave edip tuzunu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar domatesler biraz suyunu çekene kadar pişirelim.

🔸Kabaklar piştikten sonra üzerine karabiber ekleyelim ve ardından rendelenmiş olduğumuz peynirleri ilave edip kapağını kapatalım peynirler eriyene kadar pişirelim.

📌 İster sıcak ister ılık olarak servis edin. Tadı gerçekten muhteşem oluyor hem hafif hem aşırı lezzetli deneyin 🤩🤩

user feed images
user feed images