Yudumlaaa -Yudum MERT
Yudumlaaa -Yudum MERT
Yeme-İçme

Hakkında

Herkese Merhabalar!Ben Yudum Mert...Yıllarca yemek yapmayı çok seven sabahlara kadar yemek programlarını izleyip bilgileri püf noktaları yalayıp yutmaya çalışan acemikendi mutfağımın şefiyim 😊♦️ https://www.instagram.com/yudumlaaa/?hl=tr♦️ https://youtube.com/c/YudumlaaaYudumMertHesaplarımdan da desteklerinizi beklerim🙏🏻Sizlerle çok büyük aile olmaya geldim. Kapılarınızı bana açarsanız çok memnun olurum 🥰🥰Tariflerimiyorumlamayı kendimi geliştirebilmek için bana yol göstermeyi unutmayın. Yorumlarınız ve düşünceleriniz benim için çok değerli ve kıymetli.🥰Saygılar..

2 gün önce

Misafirlerinize şipşak yapabileceğiniz az malzemeli, bol lezzetli ağızda dağılan, bayatlamayan ve un kurabiyesi kıvamını tutturamayanlar için dehşet bir tarif 💯

KREMŞANTİLİ KURABİYE ( 2 ÇEŞİT)

✨Sade ;

- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2- 2,5 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin

✨Nesquikli;

- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nesquik

♦️Malzemeleri karıştırıp streçle saralım hamur yumuşak bir hamur olucak ve toparlanması şekil verilmesi için dondurucuda 1 saat bekletin.

♦️İstersenizde hamuru hazırlayarak dondurucuya atın ani misafirlere karşı hazır olsun.

♦️180 derece fırında üzeri fazla kızarmadan yaklaşık 15-20 dk arası kontrollü pişirin.
Fırından çıkarken yumuşak olacak fakat soğumaya başladığında katılaşacak endişe etmeyin sonunda nefis ağızda dağılan ve uzun süre bayatlamayan kurabiyeleriniz hazır 😁

Uğraşacak vaktiniz yoksa dilerseniz DM’den sipariş verebilirsiniz 🥰

Afiyetle,
@yudumlaaa

user feed images
user feed images
2 gün önce

✔️ ÇÖREKOTLU KURABİYE ✔️

▪️ 1,5 çay bardağı sıvıyağ
▪️ 1 çorba kaşığı tereyağ
▪️ 1 yumurta beyazı ( sarısı üstüne)
▪️ 1,5 yemek kaşığı şeker
▪️ 1 tatlı kaşığı tuz
▪️ 1 paket kabartma tozu
▪️ 2 su bardağı un
▪️ 1/2 çay bardağından biraz fazla çörekotu

♦️Tüm malzemeleri güzelce yoğur. Küçük toplar haline yağlı kağıda ser.

♦️Yumurta sarısını biraz suyla açıp üzerlerine sür 180° fırında yumurtaların rengi koyulaşana kadar pişir.

user feed images
user feed images
18 gün önce

🍄MANTAR SOSLU MAKARNA🍄

- 1 paket makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kase mantar
- 1/2 su bardağı haşlanmış Mısır
- 1 paket krema
- 1 bardak süt
- 1 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz,karabiber
- 1 çay bardağı ince rendelenmiş hellim peyniri
- 1 çay kaşığı köri (tarifin olmazsa olmazı )

🍀Makarnayı 10 dakika haşlayın.

🍀Bir tencerede zeytin yağı ve tereyağını karıştırın. Soğan ve sarımsağı ekleyin. Ardından doğranmış mantarları ekleyin.

🍀Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra mısırı ilave edin ve biraz kavurun. Kremayı ekleyip baharatlarını koyun.

🍀Peyniri ilave edin maydanozu ekleyin ve peynir eriyene kadar karıştırın. Sütü de ekleyin biraz çektirin ardından haşladığınız makarnaları İlave edin. Karıştırın ve servis edin .

Afiyetle…
@yudumlaaa

user feed images
21 gün önce

Köz Biberli Burgu Makarna 💯

- 1 paket burgu makarna
- 1 bardak makarna haşlama suyu
- 1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
- 1 adet domates rendesi
- 2 yk tereyağ
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 1-2 dal taze kekik
- Toz kırmızı biber ister acı ister tatlı
- Tuz- Karabiber
- Kaşar peyniri ( cheddar ve eriyen her türlü peynir olabilir)
- Zeytinyağ

🔺Makarnayı 10 dk haşlayın. 1 bardak suyundan ayırın.

🔺Bir tavaya tereyağ ve soğanları ekleyip kavurun ardından kekik, doğranmış köz biber, rende sarımsak, domates, tuz, karabiber , makarna suyunu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

🔺Blender veya Ronda yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çekin.

🔺Tavaya biraz zeytinyağ ilave edip sosu dökün kremayı , toz biberi ekleyip sadece fokurdatın çok kaynamasın.

🔺Üzerine peynirimizi ilave edip eriyene kadar karıştırın. Ardından makarnaları ekleyip güzelce karıştırın.

🔺Servis ederken biraz peynir ve fesleğenle süsleyin.

Afiyetle..
Yudumlaaa

user feed images
bir ay önce

MÜCVER

- 3 adet kabak
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay bardağı haşlanmış Mısır
- 1 su bardağı lor peyniri ( istediğiniz çeşit peyniri koyabilirsiniz bu tarife tulum peyniride çok yakışıyor )
- 1’er avuç Dereotu, maydanoz, nane
- 10 yemek kaşığı kadar un
- 3 adet yumurta
- Tuz - Karabiber - Kırmızı toz biber

🔆Kabak, patates, havuç, soğan rendeleyin veya rondodan geçirin. 20 dk beklet ve salan suyunu güzelce sıkıp bir kaba alın.

🔆Ardından içerisine yeşillikleri, mısırı ve lor peyniri ilave edin. Yumurta, un ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun. 30 dk dinlendirip kızgın yağda orta kısık ateşte arkalı önlü pişirin.

🔆Yanında Koyu kıvamlı cacık ile servis edin.

user feed images
user feed images
bir ay önce

“KARPUZLU FROZEN🍉“

- Çekirdeği alınmış 7-8 dilim karpuz
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal

Rondodan geçirin. Dondurma kalıbına koyun. 4-5 saat içerisinde hazır kıvama geliyor. Servis kuplarına koyduktan sonra dilerseniz üzerine biraz limon ve bal gezdirebilirsiniz. Taze nane yapraklarıyla da süsleyip ve servis edin. Kullandıktan sonra tekrar dondurucuya koyup ertesi günlerde de dondurma kaşığı ile kazıyarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Kalan karpuzlarınızı değerlendirmek için güzel ve serinletici bir tarif tatlı ve ekşi kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Karpuzla ne yapılır diyenlere fikir, Deneyenlere de Afiyet Bal Şeker Olsun 😘🍉

user feed images
user feed images
bir ay önce

TAVUKLU VOLOVAN

- 16 adet kare tereyağlı milföy hamuru
- 1 kase mantar
- 1 adet orta boy soğan
- 250 gr tavuk göğsü
- 1 paket krema
- Tuz - Karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- Üzeri için yumurta sarısı
- Haşhaş tohumu
- Süslemek için taze kekik

🍄Milföylerin 8 adedini çatalla delin. Fırın tepsisine dizin.
🍄Kalan 8 adedini ortalarından yuvarlak kalıpla kesin ve delikli hamurların üzerine koyun. Yuvarlak kalan hamurlarınızı da Fırın tepsisine ayrı dizin ve hepsinin üzerine yumurta sarısı sürün. Yuvarlakların üzerine haşhaş tohumu serpin. 180 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.

🍄Tavaya zeytinyağını koyun ve küp doğranmış tavukları ekleyip suyunu salığ çekene kadar pişirin. Doğranmış soğanı ve mantarı ilave edip pişirin. Kremayı, tuzu, karabiberi ve maydanozu ekleyip kremayı çektirin.

🍄Pişmiş volovanların orta kısımlarına tavuklu harçtan ekleyin. Yuvarlak milföyleri üzerine koyup taze kekik ile süsleyin.

Görsel şahane, lezzeti muhteşem 💯
Afiyetle...

user feed images
user feed images
bir ay önce

ISPANAKLI BOŞNAK BÖREĞİ

- 1,5 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz

🥬15-20 dakika güzelce tezgahta yoğurun. Bir kaba alıp ağzını kapatıp 20 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurup 4 eşit parçaya bölüp ağzını kapatıp tekrar 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurları merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açıp
- 100 gr yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı yağı karıştırıp bolca her hamurun üzerine yayın ve hamurları üst üste koyun. Not: İlk hamuru koymadan önce altını biraz yağlayın yapışmasın. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim.

İç Harcı İçin:

- 2-3 orta boy soğan
- 1/2 kilo ıspanak
- 250 gr lor peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ

🥬Sıvıyağda soğanları soteleyin. Ispanakları ilave edip tuz, karabiber ve Pulbiber ekleyip ıspanak suyunu çekince peyniri ekleyip karıştırıp soğuması İçin kenarı alın.

🥬Dinlendirilmiş yağlı hamurlarımızı tek tek çekiştirerek yırtmadan ince bir hamur elde edene kadar genişletelim.

Uç kısımdan biraz daha ortaya doğru harcı 4 e bölüp pay edelim ve yavaşça böreğimizi uçlarını kapatarak saralım.
Yuvarlak bir tepsiye orta kısımdan başlayarak rulo şeklinde dizelim. Yağlı harcınız kalırsa en son üzerine gezdirin.
Ve yumurta sarısını biraz sulandırarak üzerine sürün.

🥬180 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin .

Şimdiden Afiyet Olsun.

user feed images
user feed images
bir ay önce

PAVLOVA

Kreması İçin:

- 100 gr labne peyniri
- 100 ml krema
- 70 gr pudra şekeri
Güzelce kabarana kadar çırpın. Sıkma poşetine koyup Buzdolabında bekletin.

Tabanı İçin:

- 5 yumurta beyazı
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik vanilya
Güzelce çırpmaya başlayalım.
2’şer dakika ara ile sırasıyla,
- 150 gr şeker
- 70 gr pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı Mısır nişastası
- 1 çay kaşığı limon suyu
İyice kabarıp yoğunlaşınca yağlı kağıt serili tepsiye dizin videodaki gibi şekil verin ve 100° önceden ısıtılmış fırında 90 dakika pişirin. Fırından alıp biraz soğuduktan sonra hazırladığınız kremayı ekleyin ve meyveler ile süsleyin.Dolapta 30 dakika bekledikten sonra servise hazırdır.

Süslemek İçin:
- Böğürtlen
- Frambuaz
- Nane yaprakları
- İncir ( Ben servis esnasında koydum çekmeyi unutmuşum ☺️)

Bu tatlıya bayılacaksınız. Hem kolay hem lezzetli bir o kadar da hafif ve ferah bir tatlı…

user feed images
user feed images
bir ay önce

Adı üstünde bomba gibi bir tarif ile geldim 🤩

“Tarifimi beğenmeyi, kaydetmeyi, aşağıya yorum yazmayı ve beni takip etmeyi unutmayın olur mu 🤗“
—————————+++++—————————

"Do not forget to like my recipe, save it, leave a comment below and follow me.🤗"

💣 İZMİR BOMBA 💣

- 1/2 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı un

İç Malzemesi için:

- Sürülebilir Çikolata
- Fıstık Ezmesi

🔆Hamur İçin gerekli tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar güzelce yoğurun. 20 dakika hamuru dinlendirin.

🔆Yağlı kağıda 18 adet olucak şekilde çikolata veya fıstık ezmesini kaşıkla koyup dondurucuya atın.

🔆Hamuru 18 eşit parçaya bölün ve oklava yardımıyla inceltin çok ince olmasın çokta kalın olmasın.

🔆İçlerine donmuş çikolata veya fıstık ezmesinikoyup videodaki şekilde kapatın iyice bastırarak kapatmaya dikkat edin fazlalığını makasla kesin kestiğiniz yer altta kalıcak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

🔆Bu esnada fırınınızı 220°ye ayarlayın.

🔆Isınmış fırında 6 dakika alt üst ayarda pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyin ve servis edin.

Afiyet Bal Şeker Olsun 😋😋😋

user feed images
user feed images