Blog

Ulusal Aşçılık Kampı 2019 - Büşra Yavuz

Bolu/Mengen Ulusal Aşçılık Kampının kazanan ismi Büşra Yavuz!

Ulusal Aşçılık Kampı 2019 - Büşra Yavuz
Paylaş
  • 8B
  • 29
  • Kaydet

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz aylarda büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan Bolu/Mengen Aşçılık Kampı'nda Kısık Ateş ailesi olarak kamp süresi boyunca oradaydık. Oldukça yoğun bir program ile harika bir hafta geçirdik...

Giderken yanımıza gastronomi tutkunu olan iki arkadaşımızı da almak istedik ve bunun için bir yarışma başlattık. Peki bu iki arkadaşımız yarışmayı nasıl kazandı ve bizlere nasıl ulaştı biliyor musunuz?

Onlarca motivasyon mektubu arasından değerlendirmenin güç olduğu fakat mektubu birçok kişi tarafından daha fazla beğenilerek, Büşra Yavuz isimli arkadaşımız yarışmayı kazanma şansına sahip oldu... 

Kendisiyle kampa katılma şansını nasıl yakaladığını, kamp maceralarını, hissettiklerini ve bu süreci baştan aşağıya anlatan bir röportaj gerçekleştirdik. Ayrıca bize gönderdiği mektubunu da sizlerle paylaşmak istedik.

Kim bilir, belki de Kısık Ateş ailesi ile unutulmaz bir kamp macerasına ortak olacak kişilerden biri de sensindir ;) O yüzden, gelecek sene için bizi takip etmeye ve şansını denemeye devam et!

Bizler, bir motivasyon mektubu vesilesiyle kendisini tanıma fırsatı bulduğumuz Büşra Yavuz'u gerçekten çok sevdik ve tanıdığımıza çok memnun olduk.

Tüm hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle...

Sevgili Ulusal Aşçılık Kampı ve Kısık Ateş ekibi,

Ben, Büşra Yavuz. Sakarya Üniversitesi Aşçılık ikinci sınıf öğrencisiyim. İlk olarak aşçılık hikayemin nasıl başladığını anlatmalıyım diye düşündüm. Lisede bilgisayar bölümü okuyordum henüz ne okumalıyım gibi kaygılarım yokken; yine herhangi bir hafta okula bir şeyler yapıp götürmüştüm. Evet her şey bu sırada değişmeye ve kendimi bulma evresine geçti.

Felsefe hocam Barış, mutfağa karşı olan ilgimi ve sevgimi görmüş olacak ki ''neden gastronomi okumuyorsun'' dedi. Barış hoca o gün benim kaderime dokundu belki de. O zaman yıl 2013 henüz yaygın değil bölümümüz. Ve ben araştırmaya başladım ve kesinlikle bunu mesleği yapmalıyım dedim.

Lise sonda sınava girdim başaramadım, ama tekrar çalıştım bir yıl boyunca çabaladım. Sonun da başarmıştım birkaç yer tutuyordu gastronomi için ama sınav sonrası ailem artık gastronomi okumamı desteklemediler edebiyat okumamın benim için daha iyi olacağını söylediler. Bu olanlara baş kaldıramayıp kabul etmek zorunda kaldım. Erzincan'da iki yıl edebiyat okudum ve başarısız bir öğrenci hayatım oldu bu süreçte. Artık ne istediğimi daha da iyi ifade etmeliydim ve yaz tatilinde ailemi karşıma alıp konuştum ben bu mesleği ömrüm boyunca yapabileceğimi düşünmüyorum dedim. Aşçılık bölümüne geçiş yapmak istediğimi söyledim zorda olsa kabul ettiler ve bana bu yolda destek oldular. Tüm yaşadığım zorluklara tabii ki değdi ve şuan istediğim yerdeyim, istediğim şeyi yapıyorum ve istediğim amaç uğruna çabalıyorum. Bunun tadını hiçbir şey veremez.

Ulusal Aşçılık Kampı'na gelmek istiyorum çünkü kendimi hep Mengen uygulama mutfağında hayal ettim, yaklaşık üç yıldır kampları takip ediyorum. Mengen'e gelip yeni tatlar, yeni pişirme yöntemleri en önemlisi de hayatıma mesleğim için bir şeyler katmak çok istiyorum.

Yapılan workshopları, söyleşileri bu kez instagram hikayelerinden değil birebir yaşayarak ve deneyimleyerek görmek istiyorum. Umarım bu samimi mektubum kabul görür ve bu yolda kendime mesleğim için daha çok şey katmış olarak dönebilirim.

Sevgilerimle.

Büşra YAVUZ 

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Yanlış Telaffuz Edilen Mutfak Terimleri ve Yemekler

Fajita nasıl okunur? Peki ya Tortilla?

17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
2 Şef 1 Sohbet - Ali Ronay ve Fehmi Samancı

Muhteşem buluşma! Kahkaha dolu bir sohbete hazır mısınız?

9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ünlü Şeflerimize Sorular Sorduk, Samimi Cevaplar Aldık - Maksut Aşkar

Şef Maksut Aşkar’ın bilinmeyen yönleri.

9B Görüntüleme