add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play

Blog

Önce Yeniler
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Restoran Açmanın İncelikleri

“Yemekten anlıyorum; yeme-içme sektöründe de çalıştım; üstelik bu alanda eğitim de aldım. Evet, bir restoran

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Zennup 1844'ün Hikayesi

Yemek Araştırmacısı ve Seyyah Ömür Akkor, Zennup 1844’ün hikayesini Kısık Ateş takipçileri için anlatıyor.

Hazer Amani
Hazer AmaniChef Partner
Ben Hazer Amani. Ben de Kısık Ateş'teyim

Kısık Ateş'te geleneksel yemeklerimizi ve dünya gastronomi literatürüne girmiş klasiklerin gerçekten ne olduklarından bahsedeceğiz.

Turşu ve Turşu Yapımı

Evlerimizde yaptığımız ya da dışarıdan aldığımız sofralarımızın lezzetlenmesinisağlayan garnitür , “turşu”. Eskiden mevsim geçişlerinde

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Lokanta Nevnihal - Topraktan Masaya

Şef Rafet İnce “Topraktan Masaya” konseptiyle Türkiye’nin ilk coğrafi işaretli lokantası Nevnihal’i sizler için anlattı.

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekim Ayında Hangi Balıklar Yenir?

Ekim Ayı BalıklarıBARBUN - TEKİR:Fırında da güzel olmasına rağmen genellikte tava (kızartma) yapılır. *Sicilya

OytunDağlı
OytunDağlıYaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Demo Şefi
Avusturya Mutfağında Apfelstrudel

“Strudelsiz bir gün, yıldızsız bir gökyüzünden farksızdır” demiş bir zamanlar Avusturya kralı Franz Joseph.Ağızda

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Porselen ve Seramik Arasındaki Farklılıklar

Kütahya Porselen Ege Bölge Müdürü Burak Koçoğlu, Porselen ve Seramik arasındaki farklılıkları anlatıyor.Porselen ve

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana'nın Tarihi ve Yapılışı

Tarhana Çorbasının Hikayesi...Devrin sultanı, Ramazan ayında, bir gün tebdil-i kıyafetle şehri dolaşmaya çıkar. Yanında

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Hamur kabartmak için hangisini kullanmalı? Karbonat mı? Kabartma tozu mu? Maya mı?

3 adet kabartıcı ajan (leavening agent); Karbonat, Kabartma Tozu ve Maya. Her ne kadar birbirinden

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Jelatin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Jelatinin ÖzellikleriGıda sektöründe; şarap ve meyve sularında durultma işlemlerinde, marmelatlarda, meyveli yoğurtlarda, margarinde yapı düzenleyici

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Hamur Nasıl Kabarır?

Öncelikle hamura geçmeden mayadan bahsetmek isterim. Mayalar tek hücreli mantarlardır. Gıda sektöründe ekmek, peynir ve

Mantarlar Dünyası

Mantarlar Dünyası

27 Eylül 2018

Mantarlar DünyasıMantarlar tarih boyunca insanların merakını celbeden canlılar olmuşlardır. Firavunlar mantarlara çok büyük bir

NurettinKarakundakoğlu
NurettinKarakundakoğluBaristocrat 3rd Wave Café & Roastery-Owner
Kahve ve Süt Uyumu

Kahve ve Süt Uyumu

24 Eylül 2018

Kahve ve Süt UyumuAraştırmalara göre Türkler kahveyi Avrupa’ya taşıdıktan sonra, kahve ve süt servisini ilk

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Aşçılık Öğrencisine Açık Mektup

Aşçılık Öğrencisine Açık MektupO kadar kızgınım ki büyük sözler sarf edersem beni affedin.İş hayatınızdaki

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Aşure'nin Tarihçesi

Aşure'nin Tarihçesi

20 Eylül 2018

Aşure haftasının gelmesi ve aşure tariflerinin araştırıldığı bu günlerde, biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Sizin

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Porselen Demek Sağlık Demektir

Porselen Nedir?Porselen, doğal kaynaklı hammaddelerden üretilen bir üründür. Beyazlığını kullanılan boyalardan değil; reçetesinde bulunan

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

Bu mutfak geleneğinde tatlı ve şerbetler önemli yere sahiptir. Özellikle Anadolu Selçuklu kültüründe misafirlere verilen