add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play

Blog

Önce Yeniler
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Gerçek BİR KIŞ KLASİĞİ “Kestane”

Hangi yaşta olursanız olun, soba üstünde yapılan kestanenin lezzetine olan özleminiz hiç dinmeyecek ve bu ritüel sizi hep çocukluk anılarınıza götürecek!

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Gripten Korunabileceğimiz 9 Önemli Yemek!

Birçok kişi kış günlerinin başlamasıyla soğuk algınlığı ve gribin pençesinde... Bağışıklık sistemini doğal yöntemlerle güçlendiren birbirinden farklı 9 tarifi sizler için derledik!

İlkay Gök
İlkay GökDr. Öğr. Üyesi (Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı)
Kayseri Mutfak Kültürü

6000 yıllık tarihi geçmişe sahip Kayseri'yi gelin çok daha yakından tanıyalım...

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Yöresel Lezzetlerimizden ‘’Şırdan’’ Nedir?

Şırdan olarak anılan yemeğin asıl adı ‘Şırdan Dolması’dır.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Balık Kokusuna Son!

Müjde! Artık bulaşıklardan çıkmayan balık kokusu kabusunuz olmayacak!

İlkay Gök
İlkay GökDr. Öğr. Üyesi (Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı)
Yöresel Mutfakların Yenilebilir Tarihi

Marifet iltifata tabidir. Lezzetli ve maharet gerektiren, büyük emek ve zaman isteyen tariflerimiz yöresel yemeklerin vazgeçilmezleri arasındadır.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kültürel Mirasımız Olan Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz?

Gastronomik Değeri Olan Tarhananın Coğrafi İşaretlemedeki Yeri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Dünyanın En İlginç Meyveleri!

Dünya üzerindeki çoğu ülkede yetişmeyen, muhtemelen daha önce de adını sanını duymadığınız değişik meyveleri sizler için araştırdık.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zennup 1844'ün Hikayesi

''Bir Yemek Efsanesi''

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Maksut Aşkar ve Neolokal'in Hikayesi

Ünlü Şef Maksut Aşkar, başarısının sırrını Kısık Ateş ile paylaştı!

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Beyti Güler'in İş Hayatı

Beyti Güler'in restoranı adeta et üzerine bir gastronomi müzesi olarak tanınıyor.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Beyti Kebabı ve Kasaplık

"Mücevher işler gibi işlenen etlerden hazırladığımız ete, ne diyelim diye düşündük, "Beyti" dedik."

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Beyti'ye Adını Veren Beyti Güler Efsanesi

Çok değerli bir hikayesi var.

İlkay Gök
İlkay GökDr. Öğr. Üyesi (Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı)
Bulaşık Makinesinde Et ve Balık Pişer Mi?

Bu da bir pişirme tekniği olamaz mı?

İlkay Gök
İlkay GökDr. Öğr. Üyesi (Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı)
Sağlık İçin Sağlıklı Yemekler Pişirmeliyiz!

Soframızda lezzetli ve besleyici yemekler yemek için genel olarak neler yapabiliriz?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Akademi Restoranında Staj Süreci

Usla Akademi'de staj süreci nasıl olur?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pastacılığın Sektördeki Yeri

Bu işi gerçekten yapmak isteyenler için...

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Gastronomiye Artan İlginin Sebebi Nedir?

Gastronomi alanında çalışan insanların kutsal bir iş yaptığına inanıyorum.