add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play

Şef Usulü

Önce Yeniler
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Klasik Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Şimdi arkanıza yaslanarak, gerçek bir domates sos nasıl yapılır hep beraber izleyelim.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Espagnole Sos Tarifi

Espagnole Sos Tarifi

19 Haziran 2020

Espagnole (Espanyol) sos nedir, nerelerde kullanılır ve nasıl yapılır?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Velute Sos Tarifi

Velute Sos Tarifi

12 Haziran 2020

Sıradaki konumuz; Velute Sos nedir, nerelerde kullanılır ve nasıl yapılır?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Beşamel Sos Tarifi

Beşamel Sos Tarifi

05 Haziran 2020

Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı beyaz bir yemek sosudur. Beşamel sos nasıl yapılır?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Hollandez Sos Tarifi

Hollandez Sos Tarifi

29 Mayıs 2020

Hollandez Sos nasıl hazırlanır, nerelerde kullanılır, püf noktaları nelerdir?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Slurry, Roux, Liaison Kıvam Vericileri Nasıl Kullanılır?

Mutfakta hazırlanan stock, sos, çorba ve sulu yemeklere kıvam kazandıran bağlayıcılar nelerdir?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Sade Yağ Nasıl Yapılır?

Sade (Saf) Yağ Nedir, Nasıl Elde Edilir ve Nerelerde Kullanılır?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Şok Haşlama Tekniği Nedir? Sebzeler Nasıl Şoklanır?

Özellikle çiğ yeşil sebzeler için kullanılan bu yöntem, renklerinin soluk ve cansız olmasın da ve sebzelerin gerçek renginin ortaya çıkmasın da hayat kurtarıcıdır.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Meyve ve Sebze Kurutma Yöntemleri

Çok eski geleneklerden biri olan meyve ve sebze kurutma yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cort Bulyon Nasıl Yapılır?

Cort bulyon nedir, nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Sebze Suyu Nasıl Yapılır?

Güçlü aromaya sahip, dengeli bir sebze suyu yapmak için ihtiyacınız olan...

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Balık Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Birçok mucizevi etkileri olan balığın, suyu da tam bir şifa kaynağı! En iyi balık suyu nasıl yapılır?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tavuk Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Gerçek bir tavuk kemik suyu nasıl yapılır?

Selin Yeşilyurt
Selin YeşilyurtNişantaşı Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Kemik ve Sebze Suları

Profesyonel mutfaklarda uygulanan stok teknikleri ve püf noktaları...

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Ekşi Maya Nasıl Hazırlanır?

Ekşi maya hazırlamanın püf noktaları hakkında bir fikriniz var mı?

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Dana Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Yemeklerin lezzetini zenginleştirmenin en basit ve pratik yollarından biri de güçlü protein deposu olan dana kemik suyundan geçer.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Ekmek yaparken dikkat edilmesi gerekenleri 6 adımla özetliyorum!

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kalamar Nasıl Ayıklanır?

Bir çoğumuzun gözünde büyüyen kalamar temizliği aslında gayet basittir!