Duydunuz Mu?

Délice Ağı: Şehir Yemek ve Gastronomi Ağı

Délice Network - Dünya Gurme Kentler Ağı’nın 2021 Genel Kurul toplantısı 23-25 Kasım 2021 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Délice Ağı: Şehir Yemek ve Gastronomi Ağı
Paylaş
  • 7B
  • 33
  • Kaydet

Délice Ağı: Şehir Yemek ve Gastronomi Ağı

Délice Ağı Nedir? Gıda ve Gastronomiyi bölgelerinin gelişimi için önemli bir araç olarak kullanma konusunda uzmanlık kazanmak amacıyla bir araya gelen küresel şehirlere adanmış profesyonel bir ağdır. Délice ağı, yetkinlik geliştirme, ilham ve deneyim paylaşımı için büyük önem taşımayı amaçlamaktadır.

2 yıllık aradan sonra Délice Network’ün ilk buluşması, 2015’ten beri ağın üyesi olan Türkiye’nin İzmir kentinde gerçekleştirildi.

Bu tarihi buluşmanın konusu Yemek Mirası üzerineydi.

Mirasımız, günlük hayatımızın her alanında mevcuttur. İletişim kurma şeklimizi, çalışma şeklimizi ve tabii ki yemek yeme şeklimizi tanımlar. Yemek kültürü elbette yerel ürünlere dayanır, aynı zamanda yemek konusunda nasıl davrandığımıza da dayanır; bir yemeği çevreleyen sosyal alışkanlıklardır.

Türkiye’deki ziyaretçiler için misafirperverliğin kalitesi bu mirasla doğrudan bağlantılıdır.

Tüm ülke ve şehirlerde, bu muhteşem varlığın çekici kalması için korunması ve akıllıca kullanılması gerektiğinden etkinliğe katılan uzmanlarla beraber, gıda mirasının neyin tanımladığını ve bundan en iyi şekilde nasıl yararlanılabileceği üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

İzmir Belediyesi tarafından hazırlanan 3 günlük programda Délice delegeleri, İzmir’in yemek dünyasının çeşitliliğini deneyimleyerek, enerjilerini Ege mutfağını korumaya ve tanıtmaya adadılar.

Délice - Dünya Gurme Kentler Ağı’nın 2021 Genel Kurul toplantısı 23-25 Kasım 2021 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

4 kıtadan 31 üye, İzmir için önem arz eden Tarihi Havagazı Fabrikasında buluştu. Yabancı konuk sunumları, bölgesel tadımlar ve daha fazlası bu etkinlikte gerçekleşti.

Delice Network etkinliğinde, uzmanların gıda üzerine ele aldığı çalışmalar ve öne çıkan konu başlıkları;

  • Gıdanın bölgesel sürdürebilirliği üzerine yapılabilecek çalışmaların öneminden
  • Sağlıklı ve güzel tadı olan gıda ürünlerinin detaylıca araştırılması gerektiğinden
  • Miras, kültür ve geleneklerin gıda üzerinde farkındalığı ve sürdürülebilirliğini sağlamanın öneminden
  • Gıdaların sadece yediğimiz bir besin olarak görülmemesi, sosyokültürel olarak bir iletişim kurma aracı olduğunun farkına varılması gerektiğinden
  • Yerel ve global kültürleri yermeden ayrı ayrı değerlendirerek bir bütün ile sahip çıkılması gerektiğinden
  • Yemeğin bir iletişim köprüsü olduğu ve yemeğin bu gücünün mutlaka hayatımıza dahil edilmesi gerektiğinden
  • Küresel çapta gıdanın sürdürebilir olması için mutlaka dünyada karbon oranı düşürülmesi üzerine çalışılmalar yapılması gerektiğinden
  • Ve son olarak küresel şehirlerde gıda miraslarını korumak için neler yaptıklarından bahsettiler.

Kaynakça: https://www.delice-network.com/Events-Activities/gatherings/tuesday-23-november-2021_heritage-on-a-plate

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Etkinlikler

Ankara Coffee Festival 2017

Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.

9B Görüntüleme
İzmir Coffee Festival 2017

Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.

9B Görüntüleme
Cheftalks Geliyor...

Cheftalks Geliyor...

18 Kasım 2017

Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...

9B Görüntüleme