Duydunuz Mu?

Gastronomide Eğitimin Önemi Semineri - Aşçılık Liseleri

Uzman şef Fehmi Samancı’nın gözünden gastronomide eğitimin önemi…

Gastronomide Eğitimin Önemi Semineri - Aşçılık Liseleri
Paylaş
  • 6B
  • 53
  • Kaydet

“Gastronomide Eğitimin Önemi” Semineri - Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı E Twinning Proje Ekipleri

Gastronominin önde gelen isimlerinden eğitmen/danışman şef Fehmi SAMANCI ile Ortaöğretim Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında e Twinning projesi yapan okulların öğrenci ve öğretmenleri bir araya geldi. 21 Nisan 2022 Perşembe günü online olarak gerçekleşen buluşmanın moderatörlüğünü Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Biricik ASUTAY (Bursa) ve Serkan OLCAYCAN (Muğla) gerçekleştirdi.

Eğitmen/danışman şef Fehmi SAMANCI iktisat-ekonomi alanında eğitim aldıktan sonra yemek yapmaya olan tutkusu sebebiyle radikal bir kararla mesleğini değiştirdiğini, Amerika’da uzun süre gastronomi eğitim almanın yanı sıra ünlü mutfaklarda çalıştığını anlattı. Ülkeye dönüş yaptıktan sonra Türk Mutfağı’na yeni bir soluk getiren SAMANCI aynı zamanda üniversitelerde eğitim verdiğini ifade etti.

Günümüzde popüler olan vegeteryan/veganlık ve Anadolu mutfağının uyumundan bahseden Fehmi SAMANCI, Türk mutfağının zengin bir yapıya sahip olduğunu ve çalışmalarıyla Türk mutfak kültürünü gelecek nesillere taşımak için uğraş verdiğini söyledi.

SAMANCI, gastronomi eğitimi konusunda meslek liselerinin çok önemli olduğunu ve okulda verilen eğitimin iyi alınması gerektiğini dile getirdi. Eğitimi aldıktan sonra mutlaka uygulama yapılmasını ve kendisinin de sektörden çok şey öğrendiğini, iyi bir eğitim ile sektör hayatındaki çalışmanın birbirini tamamlayacağını belirtti.

Şef Fehmi SAMANCI; yurt dışında çalışabilmek için neredeyse tüm meslek gruplarında ileri düzeyde yabancı dil bilme gereksiniminin olduğunu, aşçılığın ise diğer mesleklerden farklı olarak Dünya’nın her yerinde ileri düzey yabancı dil bilme gereksinimi olmadan da yapılabilecek bir meslek olduğunu ifade etti.

Öğrencilerden gelen yoğun ve birbirinden güzel soruları cevaplayan Şef Fehmi SAMANCI son olarak “Üniversite ile birlikte çalışmaya başlayın. Yaptığınız işi önce kendiniz sevin. Sonra başkasının sevmesini sağlayabilirsiniz. Hata yapmaktan korkmayın, tekrar yaptığınızda doğruyu yapacaksınız. Mutlaka kitap okuyun, film izleyin hayal gücünüzü geliştirin. İşin özü çok çalışmak, çok çalışırsanız mutlaka başarırsınız.” sözleriyle Gençlere ve geleceğin şeflerine ilham verdi.

Yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu seminerde bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaştığı için Şef Fehmi SAMANCI ile Seminerin gerçekleşmesinde yer alan Ortaöğretim Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında e Twinning Projeleri yürüten ortak okulların öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Ayşegül Karaman
· 04.08.2022

Merhaba ben mutfakta cehff yardımcı olarak çalışıyorum ilköğretim mezunuyum kendimi nasıl ilerlete bileceğim napmam gerekiyor bilmiyorum ilköğretim mezunuyumbelgeleimi nasıl ala bilirm rica etsem yardımcı olurmusunuZ

Tarık Demirezen
· 01.10.2023

Sertifika ve eğitim belgeleri alabilirsiniz efendim . Gerisi size kalmış diyebilirim .Esenlikler dilerim

Benzer Etkinlikler

Ankara Coffee Festival 2017

Ankara Coffee Festival, keyifli anılar ile geride kaldı.

9B Görüntüleme
İzmir Coffee Festival 2017

Yaklaşık 30.000 ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği İzmir Coffee Festival'i keyifli anılar ile geride bıraktık.

9B Görüntüleme
Cheftalks Geliyor...

Cheftalks Geliyor...

18 Kasım 2017

Cheftalks gastronomiye dair her şeyi ele alıyor...

9B Görüntüleme