Trabzon Trabzon Merkez

Rüştü’nün Fırını - Trabzon

Görüntüsünden önce yapım aşaması insanı acıktırıyor.

Rüştü’nün Fırını - Trabzon
Paylaş
  • 13B
  • 18
  • Kaydet

Rüştü’nün Fırını, 1920’den beri birçok savaşlara tanıklık etmiş hatta karneyle satışların bile yapıldığı hala günümüzde var olan eşsiz yerlerden biridir. Bu tarihi fırın tam 4 kuşaktır hizmet vermeye devam ediyor.

Fırın olmasından dolayı sadece içerisinde ekmek olduğunu zannetmeyin, ekmek ile çok lezzetli pidelerde bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, kaşarlı pidelerin üstüne bir de harika bir Trabzon tereyağı da gelince karşınıza iştah kabartan bir görüntü çıkıyor. Görüntüsünden önce yapılırken kokusu bile insanı acıktırıyor.

Her sabah saat 5’de fırın açılıyor ve un, su, maya hemen hazırlanıp ekmekler yapılmaya başlanıyor. Oradaki İbrahim Usta’da ekmekleri pişirmeye başlıyor. İbrahim Usta 12 yıldır her sabah 5’de gelip ekmeklerini özenle pişirmeye devam ediyor, bize de bu ekmekleri yiyip damaklarımızı şenlendirmek kalıyor.

Düşünün ki o kadar güzel ekmekler yapılıyor ki birçok Avrupa’da yaşayan Türklerde gelip bizzat bu ekmeği alıp evlerine götürüyor. Türkiye’de olup da başka illerde yaşayan insanlar bile haftada bir gün uğrayıp ekmeklerini alıp evlerine götürüyor ve her hafta gelip ekmek almaya devam ediyorlar.

Eğer sizde ya yolunuz düşer ya da Trabzon’dan geçerseniz pidelerini mutlaka yiyin, eve giderken de ekmeğinizi almayı unutmayın.

Adres: Pazarkapı, Kalkanoğlu Cd. No:4, 61200 Trabzon Merkez/Trabzon

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Lezzet Durakları

Şeref Dondurma - Tekirdağ
Tekirdağ - Malkara

Şeref Dondurma - Tekirdağ

29 Ağustos 2018

Şeref Dondurma tüm Trakya’nın ismini haykırdığı bir dükkan.

12B Görüntüleme
Öz İkizler - GaziantepTarihi
Gaziantep - Şahinbey

Öz İkizler - Gaziantep

25 Eylül 2018

Tarihi kökleri 10. yüzyıla uzanan yassı kadayıfa eski Arapça kaynaklarda rastlanır.

11B Görüntüleme
Kadayıfçı Mustafa Patar - Giresun
Giresun - Giresun Merkez

Kadayıfçı Mustafa Patar - Giresun

04 Ekim 2018

Sadece bir porsiyon yediğim için kendimi affetmiyorum.

13B Görüntüleme