Tarif

Ege Usulü Turp Otu

Ege usulü turp otu salatası tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2 Kişilik
Salata
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
  • 3B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet turp otu
40 ml limon suyu
60 ml zeytinyağı
2 g tuz
2-3 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Turp otlarının sap ve yaprak kısımlarını ayırıp güzelce yıkayın.
  • Geniş bir tencerede haşlama suyunu kaynatın. (ortalama 2 litre)
  • Sap kısımları yapraklarına göre daha sert olduğu için ilk olarak sap kısımlarını kaynar suya atın. 1-2 dakika sonra yapraklarını ekleyin.
  • Tamamını canlı bir yeşil alıncaya kadar haşlayın. Ardından turp otlarını süzüp içi buzlu su ile dolu bir başka kaba alın. Böylelikle ürünün ısısını düşürüp daha fazla pişmesini engelleyin.
  • Turp otlarını ılık servis etmeyi tercih ederseniz, servis etmeden bir süre önce ılık bir suda bekletebilirsiniz.
  • Servise hazır hale gelen turp otlarını tabakta ve çatalda daha derli toplu durması için doğrayın.
  • Sosu için: limon suyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsakları bir kasede güzelce karıştırın.
  • Tabağa aldığınız pişmiş turp otlarının üzerine sosu dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Serkan Çakır
Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi

Yorumlar (2)

sudem erdoğan
· 02.02.2021

çok güzel olmuş şefim ellerinize sağlık

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 02.02.2021

Teşekkürler, afiyet olsun 😊

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Waldorf Salata
10 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soğanlı Patates Salatası
25 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tavuklu Sezar Salata
25 Dakika
1 Kişilik
7B Görüntüleme