Tarif

Ege Usulü Turp Otu Tarifi

Hem çok pratik hem çok sağlıklı Ege Usulü Turp Otu tarifi! Ege usulü turp otu salatası tarifi nasıl yapılır?Nefis salata soslu turp otu salatası yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tadına bayılacağınız ege usulü turp otu salatası tarifi...
20 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
  • 104B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet turp otu
40 ml limon suyu
60 ml zeytinyağı
yeteri kadartuz
2-3 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Turp otlarının sap ve yaprak kısımlarını ayırıp güzelce yıkayın.
  • Geniş bir tencerede haşlama suyunu kaynatın. (ortalama 2 litre)
  • Sap kısımları yapraklarına göre daha sert olduğu için ilk olarak sap kısımlarını kaynar suya atın. 1-2 dakika sonra yapraklarını ekleyin.
  • Tamamını canlı bir yeşil alıncaya kadar haşlayın. Ardından turp otlarını süzüp içi buzlu su ile dolu bir başka kaba alın. Böylelikle ürünün ısısını düşürüp daha fazla pişmesini engelleyin.
  • Turp otlarını ılık servis etmeyi tercih ederseniz, servis etmeden bir süre önce ılık bir suda bekletebilirsiniz.
  • Servise hazır hale gelen turp otlarını tabakta ve çatalda daha derli toplu durması için doğrayın.
  • Sosu için: limon suyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsakları bir kasede güzelce karıştırın.
  • Tabağa aldığınız pişmiş turp otlarının üzerine sosu dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Çiftçi Salatası Tarifi
20 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme
Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi
50B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Tahıllı Sebze Salatası Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

sudem erdoğan
· 02.02.2021

çok güzel olmuş şefim ellerinize sağlık

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 02.02.2021

Teşekkürler, afiyet olsun 😊