- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Piyaz Tarifi
Tarif
Piyaz Tarifi
Özellikle et yemeklerinin yanında kolayca hazırlanabilen salata tarifleri arasında yer alan piyaz nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
- 324B
- 131
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g fasulye (önceden ıslatılmış)
1 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
5 g tuz
40 ml zeytinyağı
20 ml üzüm sirkesi
Nasıl Yapılır?
- 1Fasulyeleri akşamdan tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su içinde bekletin.
- 2Ertesi gün şişen fasulyeleri süzün ve geniş bir tencereye alın. Yine üzerini geçecek kadar içme suyu ilave edin ve kısık ateşte haşlamaya başlayın. *Burada sadece fasulyelerin diriliği gidene kadar haşlamaya özen gösterin. Aksi takdirde fasulyeler lapalaşabilir.
- 3Daha sonra haşlama suyunu süzün ve fasulyelerin soğumasını bekleyin.
- 4Bu esnada kırmızı soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayıp bir tutam tuz ile ovun.
- 5Bir süzgece aldığınız tuzla ovulmuş soğanları duruladıktan sonra suyunu süzdürün.
- 6Maydanozu güzelce yıkayın ve ince ince kıyın.
- 7Derin bir kaseye aldığınız haşlanmış kuru fasulyeyi; kırmızı soğan, maydanoz, tuz, zeytinyağı ve sirkeyle harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin.
- 8Dilerseniz haşlanmış yumurta, siyah zeytin taneleri ve domates dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Kabuk atmaması için fasulyeleri kısık ateşte haşlayın.
*Salata yapımında sertleşeceği için kuru fasulyeleri diriliği gidene kadar haşlamaya özen gösterin.
*Lapa bir görünüme sahip olmaması için derin bir tencerede, bol suda haşlayın.
*Yöreden yöreye farklılık gösteren piyazı domatesli veya tahinli olarak da yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?