- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi
Mutfağın vazgeçilmezlerinden beşamel sos tarifi nasıl yapılır? Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş beşamel sos yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 51B
- 54
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 g un
yeteri kadar tuz
2 tutam muskat cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- 2Ardından ılık sütü yavaş bir şekilde içine dökerek karıştırmaya devam edin.
- 3Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi ekleyerek lezzetlendirin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- 4Son olarak ekşi kremayı ilave edin, 1-2 dk daha karıştırın ve sıcak olarak dilediğiniz yemeğin yanında veya içinde servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.