Tarif

Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi

Mutfağın vazgeçilmezlerinden beşamel sos tarifi nasıl yapılır? Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş beşamel sos yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi
Paylaş
  • 47B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 ml Pınar Süt
Pınar
15 g un
75 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
yeteri kadar tuz
2 tutam muskat cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından ılık sütü yavaş bir şekilde içine dökerek karıştırmaya devam edin.
  • Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi ekleyerek lezzetlendirin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Son olarak ekşi kremayı ilave edin, 1-2 dk daha karıştırın ve sıcak olarak dilediğiniz yemeğin yanında veya içinde servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cevizli Dip Sos Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Espanyol Sos Tarifi
140 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soğan Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.