- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Fındık Pralin Tarifi
Fındık Pralin Tarifi
- 5B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şekeri tencereye alıp, kısık ateşte erimesini bekleyin.
- 2Şeker erirken, tencerenin kenarlarına yapışan şeker tanelerini silikon spatula ile temizleyin. Şeker tamamen eriyene kadar dikkatlice karıştırmaya devam edin.
- 3Karamel hazır olduğunda kavrulmuş fındıkları ekleyin ve hızlıca karıştırın.
- 4Karamel ve fındık karışımını yağlı kağıt üzerine alın ve soğuyup sertleşmesini bekleyin.
- 5Sertleştikten sonra, parçalara ayırın ve bir blendera alın. Blenderı 30 saniye çalıştırıp, 10 saniye dinlendirerek karıştırın ki makinenizin robotu zarar görmesin.
- 6Karamelli fındık, önce toz haline gelecek, daha sonra karıştıkça macun kıvamını alacak ve sonunda iyice akışkan bir kıvama ulaşacaktır.
- 7İstediğiniz kıvama geldiğinde, temiz, kuru bir kavanoza alın ve hava almayacak şekilde muhafaza edin.
- 8Dilediğiniz gibi kaşık kaşık tüketebilir veya tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Püf Noktaları:
Fındık Kavurma:
- Direkt olarak kavrulmuş fındık alabilir veya çiğ fındık kullanarak kendiniz tavada kavurabilirsiniz.
- Tavayı sürekli sallayarak veya fırında 200°C'de kızarana kadar tepsiyi arada sallayarak fındıkları kavurabilirsiniz.
- Kavurduğunuz fındıkları soğuduktan sonra kabuklarını ayırabilirsiniz.
Praline Kullanım Alanları:
- Pralini cheesecake, brownie, kek veya kremalarda kullanabilirsiniz.
Karamel Hazırlama:
- Karameli hazırlarken kısık ateş kullanın.
- Hiç karıştırmadan bekleyebilir veya silikon spatula ile karıştırarak erimesini sağlayabilirsiniz.
- Gözünüzü karamelden hiç ayırmayın ve amber rengini gördüğünüzde fındıkları ekleyin.
Blender Kullanımı:
- Blendera atmadan önce karamelin tamamen soğumasını bekleyin.
- Blenderı 30 saniye çalıştırıp, 10 saniye dinlendirerek karıştırın. Bu, makinenizin zarar görmesini önler.
- Karamelli fındık önce toz haline gelecek, sonra karıştıkça macun kıvamını alacak ve sonrasında iyice akışkan kıvama gelecektir.
Pralin Kıvamı:
- Pralini isterseniz parçacıklı bırakabilir veya tamamen sıvı kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.