Tarif

Fındık Pralin Tarifi

Sadece iki malzeme ile hazırlanan Fındık Pralin tarifi: evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz muhteşem bir tatlı seçeneğidir. Bu tarifte, toz şekerin karamel haline getirilip kavrulmuş fındık ile birleştiği enfes bir lezzet sunuluyor. Karamel notalarıyla zenginleşen bu pralin, sadece atıştırmalık olarak değil, aynı zamanda çeşitli tatlılarınıza da eşsiz bir tat katmak için kullanabileceğiniz çok yönlü bir malzemedir. Pratik adımları takip ederek, ev yapımı pralinin keyfini çıkarabilir ve sevdiklerinize özel bir tatlı sürprizi yapabilirsiniz. Şimdi, bu enfes lezzete sahip tarifin detaylarına birlikte göz atalım.
40 Dakika
6-8 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere, Karıştırma
Fındık Pralin Tarifi
Paylaş
  • 5B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
110 g toz şeker
170 g kavrulmuş fındık

Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri tencereye alıp, kısık ateşte erimesini bekleyin.
  • Şeker erirken, tencerenin kenarlarına yapışan şeker tanelerini silikon spatula ile temizleyin. Şeker tamamen eriyene kadar dikkatlice karıştırmaya devam edin.
  • Karamel hazır olduğunda kavrulmuş fındıkları ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  • Karamel ve fındık karışımını yağlı kağıt üzerine alın ve soğuyup sertleşmesini bekleyin.
  • Sertleştikten sonra, parçalara ayırın ve bir blendera alın. Blenderı 30 saniye çalıştırıp, 10 saniye dinlendirerek karıştırın ki makinenizin robotu zarar görmesin.
  • Karamelli fındık, önce toz haline gelecek, daha sonra karıştıkça macun kıvamını alacak ve sonunda iyice akışkan bir kıvama ulaşacaktır.
  • İstediğiniz kıvama geldiğinde, temiz, kuru bir kavanoza alın ve hava almayacak şekilde muhafaza edin.
  • Dilediğiniz gibi kaşık kaşık tüketebilir veya tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Püf Noktaları:
Fındık Kavurma:
- Direkt olarak kavrulmuş fındık alabilir veya çiğ fındık kullanarak kendiniz tavada kavurabilirsiniz.
- Tavayı sürekli sallayarak veya fırında 200°C'de kızarana kadar tepsiyi arada sallayarak fındıkları kavurabilirsiniz.
- Kavurduğunuz fındıkları soğuduktan sonra kabuklarını ayırabilirsiniz.
Praline Kullanım Alanları:
- Pralini cheesecake, brownie, kek veya kremalarda kullanabilirsiniz.
Karamel Hazırlama:
- Karameli hazırlarken kısık ateş kullanın.
- Hiç karıştırmadan bekleyebilir veya silikon spatula ile karıştırarak erimesini sağlayabilirsiniz.
- Gözünüzü karamelden hiç ayırmayın ve amber rengini gördüğünüzde fındıkları ekleyin.
Blender Kullanımı:
- Blendera atmadan önce karamelin tamamen soğumasını bekleyin.
- Blenderı 30 saniye çalıştırıp, 10 saniye dinlendirerek karıştırın. Bu, makinenizin zarar görmesini önler.
- Karamelli fındık önce toz haline gelecek, sonra karıştıkça macun kıvamını alacak ve sonrasında iyice akışkan kıvama gelecektir.
Pralin Kıvamı:
- Pralini isterseniz parçacıklı bırakabilir veya tamamen sıvı kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantar Sos Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
52B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Limon Kreması (Lemon Curd) Tarifi
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mayonez Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.