Kısık Ateş
Tarif

Karamel Sos Tarifi

Günlük tatlılarınıza, cheesecakelerinize veya dondurmalarınıza muhteşem bir lezzet katmanın tam zamanı! Karamel tarifi yapmanın inceliklerini keşfederek tam kıvamında karamelin sırrını çözebilirsiniz. Pratik ve lezzet dolu bir deneyim için işte karamel yapmanın tüm incelikleri… Tarifteki püf noktaları ve önerileri dikkate alarak, karamel yapımının ne kadar kolay ve keyifli bir süreç olduğunu keşfedeceksiniz.
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Karamel Sos Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 27
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
140 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kalın tabanlı bir tencereye toz şekeri alın ve kısık ateşte eritin, karamelize olana kadar ara ara karıştırın.
  • Şeker tamamen eridiğinde ve kehribar rengini aldığında, tereyağını parça parça ekleyin ve karıştırarak eritin.
  • Tereyağı tamamen eridiğinde, spatula ile karıştırarak kremayı ekleyin. Bir dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. (Tuzlu karamel isteniyorsa, karamelin altını kapattıktan sonra 2-3 gram deniz tuzu ekleyin ve karıştırın.)
  • Karamel sosu oda sıcaklığına geldikten sonra, hava almayacak şekilde bir kaba koyarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık 2 hafta, buzlukta ise 2 ay saklayabilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Karamel Sos Püf Noktaları:
•Karamel yapımı aslında çok pratik bir süreçtir ve bu tarif sadece 3 malzemeye ihtiyaç duyar.
•Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması karamel yapımında önemlidir.
•Karamel sos, cheesecake, dondurma, kahve, kurabiye ve kek gibi birçok tatlıda kullanılabilir.
•Tuzlu karamel isteniyorsa, karamelin altını kapattıktan sonra 2-3 gram deniz tuzu ekleyebilirsiniz.
•Eriyen sıcak şeker, tereyağı ve kremayı eklerken ısı değişimi nedeniyle sıçrayabilir. Bu aşamalarda tavaya fazla yaklaşmamaya özen gösterin.
•Karamel, soğudukça kıvamı koyulaşacaktır.
•Buzdolabında 2 hafta, buzlukta ise 2 ay saklayabilirsiniz.
•Buzdolabında saklanan karamel kullanmak isterseniz, mikrodalgada tekrar ısıtarak sıvı kıvama getirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Labneli Tarhun Sos Tarifi
5 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Paprika Salata Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Badem Yağı Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.