- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Karamel Sos Tarifi
Karamel Sos Tarifi
- 47B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Kalın tabanlı bir tencereye toz şekeri alın ve kısık ateşte eritin, karamelize olana kadar ara ara karıştırın.
- 2Şeker tamamen eridiğinde ve kehribar rengini aldığında, tereyağını parça parça ekleyin ve karıştırarak eritin.
- 3Tereyağı tamamen eridiğinde, spatula ile karıştırarak kremayı ekleyin. Bir dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. (Tuzlu karamel isteniyorsa, karamelin altını kapattıktan sonra 2-3 gram deniz tuzu ekleyin ve karıştırın.)
- 4Karamel sosu oda sıcaklığına geldikten sonra, hava almayacak şekilde bir kaba koyarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık 2 hafta, buzlukta ise 2 ay saklayabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Karamel Sos Püf Noktaları:
•Karamel yapımı aslında çok pratik bir süreçtir ve bu tarif sadece 3 malzemeye ihtiyaç duyar.
•Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması karamel yapımında önemlidir.
•Karamel sos, cheesecake, dondurma, kahve, kurabiye ve kek gibi birçok tatlıda kullanılabilir.
•Tuzlu karamel isteniyorsa, karamelin altını kapattıktan sonra 2-3 gram deniz tuzu ekleyebilirsiniz.
•Eriyen sıcak şeker, tereyağı ve kremayı eklerken ısı değişimi nedeniyle sıçrayabilir. Bu aşamalarda tavaya fazla yaklaşmamaya özen gösterin.
•Karamel, soğudukça kıvamı koyulaşacaktır.
•Buzdolabında 2 hafta, buzlukta ise 2 ay saklayabilirsiniz.
•Buzdolabında saklanan karamel kullanmak isterseniz, mikrodalgada tekrar ısıtarak sıvı kıvama getirebilirsiniz.
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.