- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Sorbe Tarifleri
- Kayısı Sorbe Tarifi
Tarif
Kayısı Sorbe Tarifi
Ağızda eriyip giden, nefis meyve aromalı kayısılı sorbe nasıl yapılır? Kayısı sorbe tarifi yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 21B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kayısı
100 ml su
100 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Kayısı çekirdeklerini ortadan ikiye bölerek çıkartın.
- 2Doğranmış kayısıları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
- 3Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
- 41 saatin sonunda donmuş kayısı dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
- 5Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
- 6Kayısılı sorbeniz hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımıza ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar (2)
Ben bu tarifi beğendim, yapabilirim ama kaysılarısoğutucu buzluğunda mı donduracağız, bir de şerbet sıcak mı ılık mı olsun bilemedim. Yapamazsam torun dalga geçiyor. İlk defa yapacağım.
Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi