Tarif

Tahinli Piyaz Tarifi

Tahin soslu, yumurtalı piyaz salatası nasıl yapılır? Antalya usulü tahinli piyaz tarifi, nasıl yapılır? Pratik piyaz tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Tahinli Piyaz Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 97
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g tahin
2 adet limonun suyu
10 ml sirke
1-2 diş sarımsak
5 g kaya tuzu
400 g haşlanmış kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet haşlanmış yumurta
100 g zeytinyağı
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra haşlama suyundan bir miktar kenara ayırın.
  • Tahinli piyaz sosu için: Tahin, limon suyu, sirke, sarımsak, kaya tuzu, fasulyenin haşlama suyu ve birkaç kaşık haşlanmış fasulyeyi blender’dan geçirip sos haline getirin. Boza kıvamından biraz daha ince olması için gerekirse haşlanmış fasulyenin suyundan ilave edin.
  • Servis tabağının tabanına haşlanmış fasulyeyi yerleştirin.
  • Üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanı, küp küp kesilmiş domatesleri ve dilimlenmiş haşlanmış yumurtaları ilave edin.
  • Hazırladığınız tahinli piyaz sosu ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
  • İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
*Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın.
*Tercihen kırmızı soğan kullanabilirsiniz.
*Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Semizotu Salatası Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
12B Görüntüleme
Yaban Mersinli Karabuğday Salatası Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tavuklu Sezar Salatası Tarifi
23B Görüntüleme

Yorumlar (9)

BirgülÖztürk
· 13.06.2021

Antalya usulü, şahane bir tarif, şimdi tam beyaz soğan zamanı.... Elinize sağlık.

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Çok teşekkürler, afiyet olsun 👍👏😊

Ümmühan Chef
· 22.06.2021

Tesekkur ederim Alper Tuğrul bey tarifi denedim ailem beğendi ikinci kez yapacağım elinize sağlık 😋😋

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Ümmühan Chef
· 23.06.2021

Alper Tuğrul bey 2.defa yaptığımda haşlanmış fasulye tam pişmemiş tadı veriyor

Ümmühan Chef
· 24.06.2021

Neden oluyor? Lütfen cvp yazarmisiniz🤔🤔