Paylaş
- 35B
- 95
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g tahin
2 adet limonun suyu
10 ml sirke
1-2 diş sarımsak
5 g kaya tuzu
400 g haşlanmış kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet haşlanmış yumurta
100 g zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra haşlama suyundan bir miktar kenara ayırın.
- 2Tahinli piyaz sosu için: Tahin, limon suyu, sirke, sarımsak, kaya tuzu, fasulyenin haşlama suyu ve birkaç kaşık haşlanmış fasulyeyi blender’dan geçirip sos haline getirin. Boza kıvamından biraz daha ince olması için gerekirse haşlanmış fasulyenin suyundan ilave edin.
- 3Servis tabağının tabanına haşlanmış fasulyeyi yerleştirin.
- 4Üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanı, küp küp kesilmiş domatesleri ve dilimlenmiş haşlanmış yumurtaları ilave edin.
- 5Hazırladığınız tahinli piyaz sosu ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
- 6İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
*Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın.
*Tercihen kırmızı soğan kullanabilirsiniz.
*Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?