Amine Tombul
Amine Tombul
Bilgisayar Mühendisi

Hakkında

Yemek yapmak benim için tutku


İş Deneyimleri

Respect Danışmanlık - KurucuAğustos 2020

Okul Bilgileri

Erciyes Üniversitesi - Bilgisayar MühendisliğiEylül 2015
Amine Tombul
Amine TombulBilgisayar Mühendisi
3 ay önce

Salty Crisps Cookie
İçindekiler
200 g Pınar Tereyağı
85 ml Zeytinyağı
20 ml Sirke
60 g Pudra Şekeri
3 g tuz
1 yumurtanın akı
1 paket Kabartma Tozu
2,5 su bardağı un (2-3 yemek kaşığı eksik yada fazla olabilir kıvama göre)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hepsini karıştırıp unu azar azar ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yuvarlaklar yapıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörek otu ve susam serpiştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz
Bon Appetit

user feed images
Amine Tombul
Amine TombulBilgisayar Mühendisi

Creamy Puff

Malzemeler
85 ml su
85 ml süt
70 g tereyağı
2 g tuz
3 g şeker
100 gr un
3 yumurta

İç dolgusu: Pastacı Kreması

Çikolata Sos için
100 ml krema
100 g Sütlü çikolata
80 g bitter çikolata

Yapılışı:
Su,süt,tereyağı,tuz ve şekeri bir tencerede ocağa alıp eritiyoruz.
Ardından azar azar unumuzu ilave ediyoruz.
3 dakika pişirdikten sonra hamurumuzu alıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan hamurumuza yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz.
Sıkma torbasına doldurduğumuz hamuru fırın tepsisine sıkıyoruz.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açmadan 5 dakika dinlendiriyoruz.

Çikolata sos için benmari usulü erittiğimiz çikolataya krema ekleyerek karıştırıyoruz.

Ekmek bıçağıyla kestiğimiz hamurların içine çikolata sos ve pastacı kremasını ekleyip üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Bon Appetit

user feed images
Amine Tombul
Amine TombulBilgisayar Mühendisi

Fluffy Cookie

2 yumurta
85 gr toz şeker
175 gr un
85 ml sıvı yağ
16 gr kakao
Vanilya
Kabartma tozu
100 gr damla çikolata
Üzeri için pudra şekeri

Yumurta ve şekeri beyaz kremamsı kıvama gelene kadar önce düşük sonra yüksek hızda çırpıyoruz. Sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Unu yavaş yavaş elleyerek spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurun ele yapışan bir kıvamı olması gerekiyor. Ardından damla çikolatalarımızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Buzdolabında 2 saat dinlenen hamurumuza şekil verip üzerini pudra şekeri ile kaplıyoruz, önceden 180 derece ısıtılmış fırında 13 ila 15 dakika arası pişiriyoruz.

Bon appetit

user feed images