Bahar Sever
Bahar Sever

Hakkında

UNESCO GASTRONOMİ ASYA MUTFAĞI ÖĞRENCİSİ

3 yıl önce

İÇİNDEKİLER

4 AD. PATLICAN
3 AD. DOMATES
3 AD. YEŞİL KAPYA BİBER
1 AD. KURU SOĞAN
4 DIŞ SARIMSAK
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
TUZ
KARABİBER

YAPILIŞI

SEBZELERİMİZİ YIKADIKTAN SONRA JULİEN TEKNİĞİNDEDOĞRUYORUZ. SOGANI PİYAZ SEKLİNDE DOĞRADIKTAN SONRA BÜTÜN ELEMENTLERİMİZİ TENCERENİN İÇERİSİNE ALIYORUZ. ÜZERİNE ; ZEYTİNYAĞI, ŞEKER KARABİBER VE TUZU SERPİŞTİREREK ATIYORUZ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA YI 1 BARDAK SICAK SU İÇERİSİNDE AÇIYORUZ .SALCA TAMAMEN KENDİNİ SICAK SUDA BIRAKTIKTAN SONRA ONUDA TENCEREYE GEZDİREREK DÖKÜYORUZ.

TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. YEMEĞİ ASLA KAŞIK İLE KARIŞTIRMIYORUZ !. 5 DAKİKA DA BİR KAPAĞI KALDIRMADAN HAVLU YARDIMI İLE TENCEREYİ SİLKELİYEREK ELEMENTLERİN BİRBİRİ İLE BAĞDAŞLAŞMASINI SAĞLIYORUZ.

BÜTÜN SEBZELER SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA ALTINI KAPATA BİLİRİZ

.

user feed images