Betül Kara
Betül Kara

Hakkında

Güzel yemekler paylaşılmayı hakeder.Her yapanın el lezzeti farklıdır bu fark dünya mutfağına yansımıştır. Ben de kocaman dünya mutfağı içinde küçük bir elim sadece.Beni takip etmek isteyen olursaİnstagramdan @kara_chef_ yazarak bana ulaşabilir veya YouTube kanalımdan takip edebilirsiniz https://youtube.com/channel/UC2KStK_-6xRectTKA37qlow

bir gün önce

TAVUKLU PİLAV

Malzemeler

* ✅ 2 adet tavuk göğsü
* ✅ 1 adet kuru soğan
* ✅ Üzerini geçecek kadar su
* ✅ 1 su bardağı pirinç
* ✅ 2,5 su bardağı tavuk suyu
* ✅ yeterli miktarda tuz
* ✅ yarım çay bardağı zeytinyağı
* ✅ bir tatlı kaşığı tereyağı
* ✅1 çay bardağı arpa şehriye

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp tencereye alıyoruz üzerine bir adet soğan bütün halde atıyoruz tuzunu ekliyoruz üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlamayı bırakıyoruz. Pilav için şehriyeyi tencereye alıp üzerine zeytin yağını koyup şehriyeyi kavurduktan sonra içine bir tatlı kaşığı tereyağını atıp eritiyoruz ve yıkayıp sürdüğümüz pirinci üzerine ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine 2,5 su bardağı tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişmesini bekliyoruz.
Haşlanan tavuğumuzu ufak ufak didikliyoruz ve tavaya biraz zeytinyağ biraz da tereyağı alıp kızdıktan sonra tavuğumuzu bunun içine atarak biraz da baharat ekleyerek kavuruyoruz.Pilavımız piştikten sonra 5 dakika kadar ağzını kapalı bir şekilde demlenmesini bekliyoruz, demlenen Pilavımızı servis etmek istediğimiz kabının içerisine alıyoruz iyice sıkıştırıp tabağa ters çeviriyoruz. Üzerine kavurduğumuz tavuğmuzu ekleyerek servis ediyoruz afiyet şeker olsun.

user feed images
user feed images
22 gün önce

TAVUK ŞİŞ

Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köri
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kajun baharatı

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp suyunun süzülmesini bekliyoruz.
Daha sonra tavukları küp küp doğruyoruz ve üzerine yağını tuzunu ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Vakit varsa bu karışımda 2-3 saat bekleyelim iyice içine çeksin.
Sonra tavukları çok sıkı olmayacak şekilde işlere diziyoruz ve ızgarada pişiriyoruz.
Piştikten sonra afiyetle yiyoruz, ellerimize sağlık afiyet olsun.
Artık dışarda tavuk şiş yeme özlemine son verdik istediğimiz zaman evde şipşak yapabiliriz. Çok çabuk pişiyor tavuk zaten. Mümkünse balkonda yapın evin içi duman altı olmasın.

user feed images
user feed images
6 ay önce

Güzel bir ana yemek veya çorba olarak tüketebileceğiniz bir çorba tarifi vereceğim şimdi sizlere yiyenlerin tekrar tekrar istediği lezzeti şahane bir çorba “ Terbiyeli Sulu Köfte “

Malzemeler

* 200 gr az yağlı kıyma
* 2 yemek kaşığı pirinç
* 1 adet küçük kurusoğan
* 5-6 dal maydonoz
* yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 litre su
* bulamak için 3 silme yemek kaşığı un

Terbiyesi için

* 1 adet yumurta
* yarım limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle unu tepsiye serpelim hazır dursun köfteleri yaptıkça üzerine koyup karıştıracağız. Köfte için kıymayı kabımıza alıyoruz maydonozu ince ince kıyıp üzerine ilave ediyoruz. Soğanı rendenin küçük tarafı ile rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve kıymaya ilave ediyoruz. Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci, tuz, karabiber ve kamyonu da ilave edip yoğuruyoruz ve fındık büyüklüğünde elimizle yuvarlayıp unladığımız tepsiye koyup sallayarak her taraflarının una bulanmasını sağlıyoruz. Tencereye 1 litre suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya 2 çay kaşığı tuz ekleyip köfteleri de döküyoruz ve köftelere pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Köfteler pişince terbiyesi için yumurta ve limon suyunu karıştırıp çorbadan 1 kepçe su alıp terbiyesine koyuyoruz ve karıştırıp çorbaya ilave ediyoruz ve yumurtanın beyaz beyaz kalmaması için sürekli karıştırıyoruz. Çorabın terbiyesi karışınca ocağı kapatıyoruz ve çorbamız servise hazırdır afiyet olsun.

user feed images
user feed images
6 ay önce

Akşama şöyle sofraları şenlendirecek güzel bir tavuk baget yapmaya ne dersiniz. Evet dediğinizi duyar gibiyim hadi buyurun mutfağa alalım sizleri yemek bizi bekler.

Malzemeler
* 6 adet tavuk baget
* 5-6 adet patates
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber, kimyon, köri, kırmızı biber (Ben çerkes biberi kullanıyorum çok güzel lezzet veriyor )
* Arzu edilen baharatlar
Hazırlanışı
1. Tavuklar güzelce yıkanır içleri iyice pişsin diye üzerlerine bıçakla kesikler atılır suyu süzülsün diye süzgece alınır.
2. Patateslerin kabukları soyulur halka halka doğranır ve geniş bir karıştırma kabına alınır üzerine suyu süzülen tavuklar da koyulur.
3. Sıvı yağ tuz ve diğer baharatlar eklenerek iyice karıştırılır.
4. Karıştırılan tavuk ve patatesler fırın tepsisine dizilir.
5. 250 derecede ızgara ayarında fırına koyulur.
6. Bir yüzü pişen tavuklar ve patatesler çevrilir diğer yüzü de pişince fırından çıkarılır.
7. Arzu edildiği gibi servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

user feed images
user feed images
6 ay önce

Bugünün tatlısı 👌 hafif mi hafif lezzetli mi lezzetli “Prenses Tatlısı” soğuk soğuk yerken insanı ferahlatıyor 😌 yapması da kolay isterseniz ılık olarak tüketebilirsiniz 👍 her haliye sevilecek bir tatlı 😋 buyurunuz tarifi veriyorum 👇👇

PRENSES TATLISI

Muhallebisi için;

* 1 yumurta
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* 1 litre süt
* 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

* 2 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı kakao
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 çay bardağı şeker

Hazırlanışı

Muhallebiyi yapmak için yumurta ve şeker tencereye alınarak karıştırılır. Üzerine süt ve un eklenerek karıştırılır ve ocağa alınarak kaynayıp göz göz olana kadar topaklanmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır vanilya eklenip karıştırılır ve muhallebi kuplara pay edilir. Muhallebi soğumaya bırakılır çikolata sosu için tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır. Çikolata sosu koyulaşınca içine tereyağı eklenir ve ocaktan alınır. Çikolata sosu da muhallebilerin üzerine pay edilir. Sıcaklığı giden muhallebiler buzdolabına en az 4 saat soğumak üzere bırakılır. Soğuyan muhallebileri istediğiniz gibi süsleyecek servis edebilirsiniz. Ben Hindistan cevizi rendesi ve drajelerle süsledim. Afiyet olsun.

user feed images
user feed images
6 ay önce

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ

Malzemeler

* 1 adet orta boy karnabahar
* 1 adet kuru soğan
* 150 gr kıyma
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı salça
* 3 su bardağı su
* 2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Kıymayı tavaya koyalım ve güzelce kavuralım. Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp bol su ile yıkadıktan sonra sirkeli suda yarım saat bekletelim. O suda beklerken biz soğanı kavuralım. Kavrulan soğana salçayı ekleyelim kavrulan kıymayı ekleyelim karıştırdıktan sonra suyunu süzdüğümüz karnabaharları suyunu ve tuzunu ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatalım. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte karnabahar yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

user feed images
6 ay önce

Size dünyanın en iyi browni tarifi ile geldim 🤤 Gerçekten şahane bir browni oluyor, olur mu olmaz mı korkusu olmadan yapın bence ✌️ bu tarifi bilmeyen kalmasın. Bu browniyi yemeyen kalmasın 😋😋 o derece güzel yani 🥳🥳 buyrunuz tarife 👇👇

Malzemeler

* 🍫290 gr bitter çikolata
* 🍫90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ
* 🍫3 yumurta
* 🍫150 gr şeker
* 🍫1 paket vanilya
* 🍫1 çimdik tuz
* 🍫140 gr un

Hazırlanışı

Küçük bir tencerede tereyağını eritelim ve çikolatayı parçalayarak içine ilave edip eritelim. Karıştırma kabında yumurta, şeker ve vanilyayı koyup çırpalım. İçine azar azar erimiş tereyağlı çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve tuzu da ekleyip sadece karışana kadar çırpalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kare borcama karışımı döküp önceden ısıttığımız 150 derece fırına sürelim ve 30-35 dk kadar pişirelim. Pişen browniyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra istediğimiz şekilde servis edebiliriz. Afiyet olsun 😋 Ben içine çikolata parçası veya kırmızı meyve koymadım böyle sade olarak denemek istedim sizler dilerseniz içine çikolata parçaları veya kırmızı meyveler koyabilirsiniz.

user feed images
user feed images
6 ay önce

Köstebek pasta yemeyi severim 😋

user feed images
6 ay önce

Sevdiğim şeyleri yapıp çekimleri tamamladıktan sonra bütün kareleri paylaşmayı istiyorum sizlerle 🥰 yaparken ve çekerken ben çok eğleniyorum ve heyecanlanıyorum. Sanki ilk defa yapıyormuş gibi her seferinde 😊 sizlerden gelen dönüşler de beni çok mutlu ediyor ❤️
Kupta irmik tatlısı tarifine gelelim artık ne dersiniz. Yapılışıyla çok kolay ve lezzetiyle de çok hafif bir sütlü tatlıdır kendisi ☺️ bu sefer kupta yapmak istedim ve görüntüsü bence böyle daha güzel oldu 🤩buyurunuz tarife.

KUPTA İRMİK TATLISI

Malzemeler

* 1 litre süt
* 10 yemek kaşığı toz şeker
* 8 yemek kaşığı irmik
* 1 paket kakaolu kremalı bisküvi

Hazırlanışı

Süt, irmik ve şeker tencereye alınır muhallebi kıvamı alıp koyulaşana kadar karıştırılır. Kıvam alıp koyulaşınca altı kısılır ve 2 dakika daha karıştırılır ocak kapatılır. Bisküvi rondoda un haline getirilir ve kupalara birer kepçe irmik koyulur. 6 tatlı kaşığı bisküvi ayrıldıktan sonra tatlının üzerine eşit şekilde pay edilir. Kalan irmik tatlısı kuplara paylaştırılır ve ayırılan bisküviler üzerlerine serpilir. Tatlımız hazırdır afiyet olsun. ☺️

user feed images
user feed images
7 ay önce

YALANCI KESTANE ŞEKERİ (KURU FASULYEDEN 🙂)

Malzemeler

* 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
* 2 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı fındık ezmesi ( veya aynı miktarda fındık kırığı istenilen kuruyemişler olur. Bende hazır fındık ezmesi vardı kolaylık oldu)
* Yarım su bardağı pudra şekeri
* 80 gr sütlü çikolata
* 80 gr bitter çikolata

Hazırlanışı

Haşlanmış kuru fasulyeleri mikserde püre haline getiriyoruz. Mikser yoksa ezici ile de ezebilirsiniz. Yumurta ve şekeri karıştırma kabında karştırıyoruz ve üzerine fındık ezmesini kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son olarak fasulye püresini ekleyip iyice karıştırıyoruz ve uygun pişirme kabına alıp 180 derece fırında 25-30 dk üzeri çok hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Kek fırında pişerken çikolata sosu için çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keki tepsiden alıp ufalıyoruz zaten normal kek gibi değil ıslak oluyor içi ve istediğimiz büyüklükte alıp elimizde şekil verdikten sonra çikolataya buluyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye dizip donması için buzdolabına atıyoruz. İyice donan yakancı kestane şekerimiz hazırdır afiyet şeker olsun 😋
Bu tatlıyı yapıp içinde ne olduğunu söylemeyin bence herkes kestane şekerisansın 😂

user feed images
user feed images