Blog

Yerli Yerinde 4.Bölüm: Mavi Kuyruklu Karides

Hiçbir karides türüne benzemeyen mavi kuyruklu karides nerede yetişir, özelliği nedir? Büyük ilgi gören mavi kuyruk karides hakkında merak edilen tüm detaylar Kısık Ateş ile Yerli Yerinde'nin dördüncü bölümünde... Hemen tıklayın!

Yerli Yerinde 4.Bölüm: Mavi Kuyruklu Karides
Paylaş
  • 5B
  • 22
  • Kaydet

Şef Serkan Çakır ile Kısık Ateş Yerli Yerinde hız kesmeden devam ediyor. Mini belgesel serimizin yeni bölümünde İzmir’in Urla ilçesinde yetişen ‘Mavi Kuyruklu Karides’i yakından tanıyoruz.

Mavi Kuyruklu Karides bölümünde; şef Serkan Çakır, İş İnsanı/Gurme Haluk Özyavuz ile bu özel karidesi tüm detaylarıyla ele alıyor. Mavi kuyruklu karidesin bölgedeki önemi, toplanması ve nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda harika bilgiler paylaşılırken, deniz ürünlerinin ülkemizdeki öneminin de üzerinde duruluyor.

Ege sularında yetişen mavi kuyruk, hiçbir karides türüne benzemeyen eşsiz tadıyla ızgara ve tavada yapılarak özel sofralarda yerini alıyor. Birazdan izleyeceğiniz belgeselimizde; daha önce yediğiniz karidesleri unutturacak ve damak çatlatacak lezzette tariflere imza atılıyor.

Şimdi hiç vakit kaybetmeden, büyük rağbet gören Mavi Kuyruklu Karides hakkında hiçbir yerde bulamayacağınız bilgilere ve mavi kuyruklu karidesin nasıl pişirilmesi gerektiğine dair püf noktalarının verildiği dördüncü bölümümüze bir tıkla ulaşabilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz! 🧡

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Yanlış Telaffuz Edilen Mutfak Terimleri ve Yemekler

Fajita nasıl okunur? Peki ya Tortilla?

18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
2 Şef 1 Sohbet - Ali Ronay ve Fehmi Samancı

Muhteşem buluşma! Kahkaha dolu bir sohbete hazır mısınız?

9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ünlü Şeflerimize Sorular Sorduk, Samimi Cevaplar Aldık - Maksut Aşkar

Şef Maksut Aşkar’ın bilinmeyen yönleri.

9B Görüntüleme