Kısık Ateş
Kapak Görseli
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Uzmana Sor
26.09.2019

Hocam merhaba bi sorum olacaktı size de hocam ben Şırnak üniversitesinden gastronomi ve mutfak sanatlarını okuyorum hocam normal geleneksel restorant ve möleküler gastronomi restorantlar arasındaki fark geleneksel mutfaklarda menüler var ama möleküler gastronomi restoranlar da menü yok bunun sebebini öğrene bilirmiyim teşekkürler.

Moleküler gastronomi ülkemizde başlamadan bitti diyebiliriz. Heyecan veren bir gastronomi mutfağı ama bizim damak tadımıza çok uygun bir mutfak değil maalesef. Bizler daha geleneksel bir yapıya sahibiz.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
14.11.2019

Merhaba, ben aşçılık 2. Sınıf öğrencisiyim ve soğuk mutfak dersinden bir ödevim var. Konu soğuklardan bir menü hazırlamak 3 menü örneği gerekiyor. İstiridye,midye,havyar,beyaz şarap gibi içinde meze gerekli. Örnek bi menü sunar mısınız bana?

Özlem merhaba, anladığım kadarıyla kokteyl menüsü yapmak istiyorsun. istiridyeyi buzun üzerinde sunabilirsin. Midye ile soğuk başlangıç yapabilirsin. Havyarın kendine has bir sunumu var, bunun yanına yengeç ile bir başlangıç ve sushi yapabilirsin... Kolay gelsin.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
22.01.2020

Şefim merhaba ben lise öğrencisiyim son sınıf. Şuan bi otelde stajyerlik yapıyorum ve ustalarım beni staj bitiminde kadroya dahil etmek istiyor. Bende kalıp alaylanırken bi yandan da dışardan 2 yıllık üniversite bitirmeyi düşünüyorum daha sonra da sizin akademinizde profosyonel aşçılık üzerine eğitim almak istiyorum. Gelecek üzerine kurulu planım bu şekilde sizce nasıl? Değiştirmemi önerdiğiniz bi kısmı varmı?

Burcu merhaba, yeteri kadar iyi eğitimler alıyorsun. Sadece aşçılık yapmak istiyorsan kısa dönem eğitim alarak bu mesleği geniş kapsamlı yapabilirsin. Uygulama deneyimin ne kadar çok olursa o kadar kendini geliştirebilirsin. Önemli olan deneyim yapmak, güzel bir 10 yıllık kariyer planı belirle kendine ve yoluna devam et. Bol bol uygulamalı deneyimler kazan. Başarılar diliyorum.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
31.01.2020

Merhaba Kemal chef, biz ev hanımları için kek,börek,pilav ve çorba tarifleri paylaşırsanız mutlu olurum.iyi çalışmalar.mutlu mutfaklar diliyorum..

Kısık Ateş üzerinden benim profilimden yani benim sayfamdaki tariflerden dilediğini seçerek uygulayabilirsin. Bunun dışında birçok tarif arşivi olan diğer şeflerin tariflerinden de faydalanabilirsin. Tüm tarifler güvenilirdir. Teşekkürler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
09.03.2020

Merhaba chefim. Kolay gelsin. Sizden birşey rica edicektim mutfağa çok aşığım çalışarak büyük şeyler kazanmak istiyorum cvmde bana referans olurmusunuz

Seni tanımadan, görmeden, nasıl çalıştığını bilmeden referans olamam maalesef Onur'cum. Teşekkür ederim, başarılar.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
23.04.2020

Hayırlı günler şefim. Adım adım şefliğe doğru giden yolda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Önereceğiniz kitap, yöntemler vs. nedir?

Gastronomide güncel konular, Türk Mutfak Sanatı, Mutfak Teknolojisi, Rafet İnce'nin Chef Kitabı önerebileceğim kitaplar arasında...

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
23.04.2020

*Kaç yaşında mesleğe başladınız?*Meslek hayatınızdan bahseder misiniz?*Bu mesleği seçerken çevrenizden ne tür tepkiler aldınız?*Yaşadığınız şehirde işinizin zorlukları nelerdir?*Türk mutfağını geliştirmek için neler yapılmalı?*Mesleğin size getirileri nelerdir?*Genç şef adaylarına neler önerirsiniz?

Merhaba, 16 yaşında mesleğe başladım. Benim zamanımda turizm yeni yeni gelişiyordu. Birçok iş deneyimim oldu yıllarca. Ağırlıklı olarak İstanbul'da çalıştım çünkü daha çok fırsat vardı. Türk mutfağını geliştirmek için bu mesleğe giren genc kardeslerimin kendi mutfağı ile deneyimlerini geliştrimelerini tavsiye ediyorum. Önce kendi mutfağımızı öğrenip daha sonra dünya mutfaklarına giriş yapmalıyız. Tesekkrler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
24.01.2020

Merhaba şef, ben ilk okul 5 ten beridir mutfağa merakli ve içerisindeyim fakat bir iş yerinde değil evde bunu ilerletim tekirdag turizm meslek lisesini bitirdim, fakat stajlarım geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı yarım kaldı. Bilgi ye öğrenmeye aç olduğum için sürekli ama sürekli yemekle alakalıyım bilgim var ama hiç bir zaman tam demedim uzun bir süre mutfaklardan uzak kaldım ben mesleğimi yapmak istiyorum fakat bi yol çizemiyorumsize sadece şunu sormak istiyorum, ben profesyonel mutfağın elinden tekrar nasıl tutabilirim bu meslek beni nasıl içine çekebilir yuregimde halen haril haril yanan bir mutfak sevgisi var fakat bunu disariya cikartamiyorum

eyup@eksmutfak.com.tr

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
20.02.2020

Merhabalar ben Selçuk üniversitesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencisiyim ödevim için bir şef ile röportaj yapmam gerekiyor bana e mail adresinizi söylerseniz sorularımı ordanda sorabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

eyup@eksmutfak.com.tr

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi