Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Uzmana Sor

Soru Sormak İçin Üye Olmalısın

Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.

26 Eylül 2019

Hocam merhaba bi sorum olacaktı size de hocam ben Şırnak üniversitesinden gastronomi ve mutfak sanatlarını okuyorum hocam normal geleneksel restorant ve möleküler gastronomi restorantlar arasındaki fark geleneksel mutfaklarda menüler var ama möleküler gastronomi restoranlar da menü yok bunun sebebini öğrene bilirmiyim teşekkürler.

Moleküler gastronomi ülkemizde başlamadan bitti diyebiliriz. Heyecan veren bir gastronomi mutfağı ama bizim damak tadımıza çok uygun bir mutfak değil maalesef. Bizler daha geleneksel bir yapıya sahibiz.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
14 Kasım 2019

Merhaba, ben aşçılık 2. Sınıf öğrencisiyim ve soğuk mutfak dersinden bir ödevim var. Konu soğuklardan bir menü hazırlamak 3 menü örneği gerekiyor. İstiridye,midye,havyar,beyaz şarap gibi içinde meze gerekli. Örnek bi menü sunar mısınız bana?

Özlem merhaba, anladığım kadarıyla kokteyl menüsü yapmak istiyorsun. istiridyeyi buzun üzerinde sunabilirsin. Midye ile soğuk başlangıç yapabilirsin. Havyarın kendine has bir sunumu var, bunun yanına yengeç ile bir başlangıç ve sushi yapabilirsin... Kolay gelsin.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
22 Ocak 2020

Şefim merhaba ben lise öğrencisiyim son sınıf. Şuan bi otelde stajyerlik yapıyorum ve ustalarım beni staj bitiminde kadroya dahil etmek istiyor. Bende kalıp alaylanırken bi yandan da dışardan 2 yıllık üniversite bitirmeyi düşünüyorum daha sonra da sizin akademinizde profosyonel aşçılık üzerine eğitim almak istiyorum. Gelecek üzerine kurulu planım bu şekilde sizce nasıl? Değiştirmemi önerdiğiniz bi kısmı varmı?

Burcu merhaba, yeteri kadar iyi eğitimler alıyorsun. Sadece aşçılık yapmak istiyorsan kısa dönem eğitim alarak bu mesleği geniş kapsamlı yapabilirsin. Uygulama deneyimin ne kadar çok olursa o kadar kendini geliştirebilirsin. Önemli olan deneyim yapmak, güzel bir 10 yıllık kariyer planı belirle kendine ve yoluna devam et. Bol bol uygulamalı deneyimler kazan. Başarılar diliyorum.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
31 Ocak 2020

Merhaba Kemal chef, biz ev hanımları için kek,börek,pilav ve çorba tarifleri paylaşırsanız mutlu olurum.iyi çalışmalar.mutlu mutfaklar diliyorum..

Kısık Ateş üzerinden benim profilimden yani benim sayfamdaki tariflerden dilediğini seçerek uygulayabilirsin. Bunun dışında birçok tarif arşivi olan diğer şeflerin tariflerinden de faydalanabilirsin. Tüm tarifler güvenilirdir. Teşekkürler

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
09 Mart 2020

Merhaba chefim. Kolay gelsin. Sizden birşey rica edicektim mutfağa çok aşığım çalışarak büyük şeyler kazanmak istiyorum cvmde bana referans olurmusunuz

Seni tanımadan, görmeden, nasıl çalıştığını bilmeden referans olamam maalesef Onur'cum. Teşekkür ederim, başarılar.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
23 Nisan 2020

Hayırlı günler şefim. Adım adım şefliğe doğru giden yolda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Önereceğiniz kitap, yöntemler vs. nedir?

Gastronomide güncel konular, Türk Mutfak Sanatı, Mutfak Teknolojisi, Rafet İnce'nin Chef Kitabı önerebileceğim kitaplar arasında...

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
23 Nisan 2020

*Kaç yaşında mesleğe başladınız?*Meslek hayatınızdan bahseder misiniz?*Bu mesleği seçerken çevrenizden ne tür tepkiler aldınız?*Yaşadığınız şehirde işinizin zorlukları nelerdir?*Türk mutfağını geliştirmek için neler yapılmalı?*Mesleğin size getirileri nelerdir?*Genç şef adaylarına neler önerirsiniz?

Merhaba, 16 yaşında mesleğe başladım. Benim zamanımda turizm yeni yeni gelişiyordu. Birçok iş deneyimim oldu yıllarca. Ağırlıklı olarak İstanbul'da çalıştım çünkü daha çok fırsat vardı. Türk mutfağını geliştirmek için bu mesleğe giren genc kardeslerimin kendi mutfağı ile deneyimlerini geliştrimelerini tavsiye ediyorum. Önce kendi mutfağımızı öğrenip daha sonra dünya mutfaklarına giriş yapmalıyız. Tesekkrler

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
24 Ocak 2020

Merhaba şef, ben ilk okul 5 ten beridir mutfağa merakli ve içerisindeyim fakat bir iş yerinde değil evde bunu ilerletim tekirdag turizm meslek lisesini bitirdim, fakat stajlarım geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı yarım kaldı. Bilgi ye öğrenmeye aç olduğum için sürekli ama sürekli yemekle alakalıyım bilgim var ama hiç bir zaman tam demedim uzun bir süre mutfaklardan uzak kaldım ben mesleğimi yapmak istiyorum fakat bi yol çizemiyorumsize sadece şunu sormak istiyorum, ben profesyonel mutfağın elinden tekrar nasıl tutabilirim bu meslek beni nasıl içine çekebilir yuregimde halen haril haril yanan bir mutfak sevgisi var fakat bunu disariya cikartamiyorum

eyup@eksmutfak.com.tr

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
20 Şubat 2020

Merhabalar ben Selçuk üniversitesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencisiyim ödevim için bir şef ile röportaj yapmam gerekiyor bana e mail adresinizi söylerseniz sorularımı ordanda sorabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

eyup@eksmutfak.com.tr

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
21 Şubat 2020

Merhaba ben Selçuk üniversitesi gastronomi öğrencisiyim.Birkaç sorum olacaktı.Yardımcı olurmusunuz?

muhammet slm,tabiki buradan sorabilirsin, sorularnı.sevgiler

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
01 Ekim 2019

Şefim, şef bıçağı alacağım öneriniz nedir?

ece slm,yerli markalardan Pirge iyidir, yabancı markalardan Zwiling, ama tercihi yerliden yan kullanmanı öneririm.Sevgieler.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
16 Temmuz 2019

Hocam merhaba!Erkan ben Fransa'danSizinle telefonda konuşmak istiyorum

Erkan slm,dilersen band mail at, bu şekilde daha iyi yardımcı olabiirm, eyup@eksmutfak.com.tr

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
04 Nisan 2020

Eyüp bey merhaba,Daha önce Bein gurme kanalında yaptığınız programda Antep usülü kuru patlıcan dolmadı tarifini vardı. Tarifi burada da yayınlamanız mümkünse çok memnun olurum.Teşekkürler,

zekeriya slm,en kısa zamanda benim sayfada yayınlayacağım, takip te kal.sevgiler.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
10 Nisan 2020

Lise son öğrencisiyim ve gastronomi bölümünü gönülden istiyorum fakat hangi üniversiteler daha iyi eğitim veriyor hangi üniversitenin altyapısı daha iyi bilmiyorum internetten araştırdığımda da net bilgilere ulaşamıyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen:))) özel ve devlet olarak söylerseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler

özel uni ler de alternatif çok, bursluluk sınavlarını takip et, Özyeğin, Yeditepe ve Bilgi iyidir, aynı zamanda okan ve beykentinde iyi olduğunu söyleyebilirim.Devlet uni lerde ise Konya bu konu da donanımlı ve tabiiki Abant izzat baysal :)sevgiler.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
19 Nisan 2020

Merhaba eyüp bey,siz şef olurken basıl bir yol izlediniz ve size göre bu işin en zorlu yanları neler acaba?

Bne mesleğe başladığım da şimdiye göre çok daha zor bir döenemdi, özellikle mutfaklarda teknoloji bu kadar gelişmiş değildi. Benim sana önerim ilk on yıl birçok şef ve işlete de deneyim yaparak kendini geliştirmem.Bir iş yerinde max iki yıl çalış, çalıştığın yeri secerken şef çok öenemli, iyi ve güven veren şefin yanında kendidini geliştir.Sevgiler.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
19 Nisan 2020

Merhaba eyüp bey , istanbulda gaatronomi okumak istiyorum da sizin önerdiğiniz bir okul var mı acaba ?

Slm Azra,istanbulda alternatif çok fazla, Universite olarak mı sordun kısa döenm meslek edinme kurslarından mı sordun bilemedim. Uni olarak Beykent uni ve Okan uni yi öneririm.Kurs olarak da tabii ki EKS Mutfak Akademisini öneririm :)Sevgiler.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
14 Mayıs 2019

Merhaba ben türkiyenin özel peynirleri hakkında tez hazırlıyorum acaba kars gravyerinin en çok yakıştığı yemekleri söleyebilir misiniz ?

Merhaba Esra, fırında pişen pidelere çok yakışıyor.

Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi