Kapak Görseli
İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Uzmana Sor
02.08.2019

Merhabalar 10 kilo nasıl verebilirim

Önce kan tahlili ve doktor kontrolü ile sağlıkla ilgili problemin olup olmadığını belirleyip, eğer varsa tedavisini yaptırmalısın. Eğer yoksa beslenme sistemini düzenlemelisin. Beyin açlığı bizi bazı nedenlerle karbonhidrat tüketmeye sevk ediyor. İradeni güçlendirmelisin. Kilo kontrolünü destekleyecek, sabahları aç karnına bir çorba kaşığı probiyotik sirkeli su, 4 fincana kadar sade filtre kahve içebilirsin.Ekmeği seviyorsan ekşi mayalı tam buğday ekmeği tüketebilirisn. 1200 kalorilik bir beslenme diyeti, kan akışını hızlandıracak spor (tempolu yürüyüş,koşu) yapabilirsin. Kalori azaltmak için, karbonhidrat kaynağı hamur işi, tatlılardan uzak yiyecekler, yüksek proteinli öğünler tüketebilirsin. Aralıklı oruç gibi bir yöntem de fayda sağlayabilir. Teşekkürler

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
10.08.2019

Moleküler mutfak ile ilgili herhangi bir kurs veriyormusunuz?Ben Ç.Ü.Gıda bilimi ve Teknolojisi bölümü mezunuyum.Tahıl alanında yüksek lisans yaptım.Şu an meslek lisesinde(Adana)yiyecek içecek hizmetleri alan öğretmenliği yapıyorum.

Merhaba, Okan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezimizde moleküler mutfak eğitimi var. Başvurunuzu yapabilirsiniz.

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
28.09.2019

Merhaba İlkay hanım bana kilo aldıracak yemek tarifi verirmisiniz🤗

Merhaba Beril, öncelikle sağlık durmunu belirlemek için doktorda muayene olup kan tahlili yaptırmalısın. Eğer herhangi bir sağlık sorunun yoksa bol karbonhidratlı öğünlerle kısa sürede kilo alabilceğini düşünüyorum.

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
22.09.2019

Gastronomi ve aşçılık arasında ne gibi bi fark var?

Gastronomi dört yıllık bir bölümdür ve bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz öğretmen, akademisyen, uzman kadrosuyla atanma hakkına sahiptir. Yiyecek-İçecek işletmelerinde dört yıllık diplomasıyla yöneticilik yapabilir, sorumlu yönetici olarak imza atma yetkisine sahip olabilir. Aşçılık programı iki yıllık bir eğitimdir. Uygulama dersleri ağırlıktadır. Yönetim dersleri gibi teorik pek çok dersi yoktur. Bu bölüm mezunları daha çok mutfak bölümlerinde baş aşçılık gibi konumlarda çalışabilir.

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Birengül Şalkamoğlu
Birengül Şalkamoğlu
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİSİ
26.10.2019

Devlet Üniversitesi'de okuyorum. Lisansım bittikten sonra yüksek lisansımı Okan Üniversite'sin de nasıl yapabilirim? Teşekkürler.

Ales sınavı sözel bölümden en az 55 puan alıp başvuru yapman yeterli. Ardından mülakata katılarak, YL giriş için değerlendirme yapılıyor. Mülakat sonunda alınan karar başarılı ise başlayabilirsin.

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
21.01.2020

Bu sene sinava girecem ve gastromi bölümünü istiyorum çok fazla ilgim ve merakımvar fakat etrafimdaki insanlar sevkimi kırıyor iş bulamazsın yapamazsın diye sizce ne yapmalıyım

Sevdiğin meslek sana her zaman başarı getirir. Hangi mesleğin garantisi var ki? Doğru bir müfredatı, güçlü alt yapısı ve akademik kadrosunun olduğu bir gastronomi bölümü sana birden fazla avantaj yaratır. Sadece aşçılık değil, yiyecek içecek sektöründeki pek çok alanda çalışabilirsin. Bizim bölüm mezunlarımız mutfak dışında çok farklı bölümlerde çalışıyor ve kolaylıkla iş buldular. İşini seven, kendini geliştiren biri her zaman iş bulur. Başarılar

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
14.11.2019

Merhaba, ben aşçılık 2. Sınıf öğrencisiyim ve soğuk mutfak dersinden bir ödevim var. Konu soğuklardan bir menü hazırlamak 3 menü örneği gerekiyor. İstiridye,midye,havyar,beyaz şarap gibi içinde meze gerekli. Örnek bi menü sunar mısınız bana?

Bunu şeflere sormalısın, benim uzmanlık alanım değil maalesef. Teşekkürler

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
05.11.2019

Merhaba. Ben üniversitede gastronomi bölümü okuyorum. Neden önce farklı mutfakları değil de kendi mutfağımızı ögrenmeliyiz?

Merhaba, her ülke kendi mutfağını bilmeli ve onu pişirmelidir. Yurt dışında, tıpkı bir Fransız veya İtalyan aşçının kendi mutfağını bilip yemeklerini pişirdiği gibi senden de bu beklenir. Fransız mutfağını zaten bilen Fransızlar varken senin onlardan daha iyi olduğunu anlatman anlamsız. Yurt dışında uluslararası teknikleri bilen ve kendi mutfağına hakim biri olman sana daha avantaj sağlayacaktır.

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı