Kadir Aykal
Kadir Aykal
9.sınıf yiyecek içecek hizmetleri öğrencisiyim

Hakkında

Nezihe Yalvaç mesleki ve teknik Anadolu lisesinde 9.sınıf yiyecek içecek hizmetleri öğrencisiyim

Kadir Aykal
Kadir Aykal
9.sınıf yiyecek içecek hizmetleri öğrencisiyim
3 yıl önce

1 çay bardağı
toz şeker
1 adet
yumurta
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 çay bardağı
süt
8 tepeleme yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı
kakao
1 paket
vanilya
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
80 gram
bitter çikolata
1/2 çay bardağı
pudra şekeri
( üzeri için)

Pişirme Önerisi
Dilerseniz içerisine beyaz çikolata da ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
1-Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık olarak 3 parmak yüksekliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın.

2-Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Ardından yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın

3-Hazırladığınız kek harcını fincanlara paylaştırın, fincanların yarısından biraz daha fazla dolmasına özen gösterin, ağzına kadar doldurmayın. Çikolatayı kırıp fincanlara paylaştırın.

4-Kaynamakta olan suya fincanları oturtun. Su fincanların yarısına kadar gelmelidir.
Tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde 10 dakika pişmeye bırakın.

5-Kabarıp piştiklerinde tencereden alın ve üstlerine pudra şekeri serptikten sonra sıcak olarak servis edin.

user feed images