add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Hatay Antakya

Çayırcı Bakla Humus Salonu - Hatay

Hatay'da gidilmesi, görülmesi ve lezzetine bakılması gereken güzel bir nokta.

Çayırcı Bakla Humus Salonu - Hatay
Paylaş

Bakla Humusu : Geceden carraya konulan bakla, hamam kapanırken hamama yollanıyor ve hamamın külhanında (hamam suyunun ısıtıldığı yer) sabaha kadar pişiriliyor.

Uzun yıllardır bu işi yapan lezzetinden asla ödün vermeyen, babadan oğullarına kalan bir lezzet mirası.. Çeşit çeşit turşu severler içinde çok özel bir yer.

Kısacası uzun çarşı içinde bir efsane bence Türkiye’de en sevdiğim ilk 10 dükkan arasında yer alıyor.

 

Adres: Cebrail Mahallesi, Cumhuriyet Cd. 31040 Antakya/Hatay

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Lezzet Durakları

Kalkanoğlu Pilavcısı - Trabzon
Trabzon - Ortahisar

Kalkanoğlu Pilavcısı - Trabzon

22 Şubat 2018

Trabzon yeşilliğiyle, içinde yaşamış olduğu esprili ve kıvrak zekalı insanıyla kendine hayran bırakan şehirlerimizden biridir.

Rüştü'nün Fırını - Trabzon
Trabzon - Trabzon Merkez

Rüştü'nün Fırını - Trabzon

08 Mart 2018

Rüştü’nün Fırını, 1920’den beri bir çok savaşlara tanıklık etmiş hatta karneyle satışların bile yapıldığı hala günümüzde var olan eşsiz yerlerden biridir.

Fasulyeli - Bursa
Bursa - Nilüfer

Fasulyeli - Bursa

11 Mart 2018

FA2012 Kasım ayından beri var olan, sadece sekiz masayla başlayıp şuan doksan masaya ulaşan bir esnaf lokantasıdır.