Hatay Antakya
Çayırcı Bakla Humus Salonu - Hatay
Hatay’da gidilmesi, görülmesi ve lezzetine bakılması gereken güzel bir nokta.
05.02.2019Paylaş
- 13B
- 34
- Kaydet
Bakla Humusu : Geceden carlaya konulan bakla, hamam kapanırken hamama yollanıyor ve hamamın külhanında (hamam suyunun ısıtıldığı yer) sabaha kadar pişiriliyor.
Uzun yıllardır bu işi yapan lezzetinden asla ödün vermeyen, babadan oğullarına kalan bir lezzet mirası... Çeşit çeşit turşu severler içinde çok özel bir yer.
Kısacası uzun çarşı içinde bir efsane bence Türkiye'de en sevdiğim ilk 10 dükkan arasında yer alıyor.
Adres: Cebrail, Cumhuriyet Cd., 31040 Antakya/Hatay
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.