add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Uzmana Sor

Hakkında

Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. Halen ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümüne devam etmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde Anadolu Mutfak Tarihi, Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfak Tarihi dersleri vermektedir.Türk mutfağı üzerine seyahatler yapan Akkor, ''Türk mutfağı için 250.000 km'' projesi ile 77 ile ait yemek kayıtlarını ''M. Ömür Akkor Yemek Seyahatnamesi'' ile arşivlemektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 250'ye yakın makalesi olan Akkor yine ulusal ve uluslararası firmalarda Türk Mutfağı üzerine danışmanlıklar yapmaktadır.Türkiye'de basılan kitaplar; Bursa Mutfağı, Selçuklu Mutfağı, Osmanlı'dan Günümüze Yumurtalı Tarifler, Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor, Anadolu'nun Eski Tadı - Ömür Akkor Yemek Seyahatnamesine Giriş Cilt.1, Sağlıklı Şekersiz Tatlılar, Türk Mutfağından Pratik Tarifler, Alafranga Yumurta Tarifleri, Osmanlı Mutfağı, Ömür Akkor'la Mutlu Tarifler, Ömür Akkor'dan Anadolu Tarifleri, Pınar'la Kahvaltının Tadı.Yurtdışında Basılan Kitaplar; Best Egg Recipes, Seljuks Cuisine, Pratical Recipes, Ottoman Cuisine, Healty Dessert, Early Islamic Art Cuisine, Recetas De Hueva, Les Reccettes a Base D'oeufs, Reccettes de Dessert Sains, Postres Saludables (Gourmand Cookbook Awards Best Translate Cookbook in Spain 2014), Naturlish Süss, Turkisch Kochen für Anfanger, Anatolishe Küche, Sağlıklı Şekersiz Tatlılar (Rusça), Yumurtalı Tarifler (Rusça), Gerichte aus der Turkischen und Internationalen Küche (Gourmand Cookbook Awards Best Innovative Cookbook in Germany 2014, Almanca Görme Engelliler Yemek kitabı)Dijital kitaplar; Bursa Mutfağı, tüm yabancı yayınların e-kitap hali bulunmaktadır.Sesli Kitaplar; Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor (Türkiye'nin ilk görme engelliler sesli kitabı), Gerichte aus der Turkischen und Internationalen Küche.