Melissa Işık
Melissa Işık

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.

3 yıl önce

Dünya genelinde üretilen gıda maddelerinin yaklaşık üçte biri zayi oluyor veya çöpe gidiyor. Dünyada bir milyardan aç insan yatağa aç giriyorken küçük de olsa neler yapılabileceğimizi düşünmemek imkânsız. Bende Yaşar Üniversitesi’nin Kısık Ateş platformuyla beraber gerçekleştirdiği Gıda Atıklarından Yeni Bir Öğün yarışmasında ben Kremalı Mantarlı Pazı Ve Patates Püresi Yatağında Dana Lokum ve ana yemeğimden artan pazı saplarıyla da meze yaptım.
Kremalı Mantarlı Pazı Ve Patates Püresi Yatağında Dana Lokum
Patates Püresi İçin:
•4 adet patates
•4 çorba kaşığı krema
•2 çorba kaşığı tereyağı
•1 çay kaşığı tuz
•1 çay kaşığı karabiber

ADIMLAR
4 adet patatesi eşit boylarda kabaca doğrayıp soğuk su dolu bir tencereye koyun. Patates büyükse dörde küçükse ikiye bölmek yeterli olacaktır. • Haşlama suyuna mutlaka 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. • Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra orta-kısık ateşte patatesleri yaklaşık 25 dakika haşlayın. Çatal batırdığınızda çataldan kolayca çıkıyorsa pişmiş demektir. • Haşlanan patatesleri süzdükten sonra çatal veya patates ezici ile iyice ezin. • Patatesler ezince soğuyacağı için tekrar altını açın ve yaklaşık 40 saniye ısıtın. • Altını kapatıp içine oda sıcaklığında 2 çorba kaşığı tereyağı ve 4 çorba kaşığı krema ekleyin. • Son olarak ağız tadınıza göre tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyince patates püreniz hazır.

Kremalı Mantarlı Pazı Kavurma İçin:
•1 Adet Yemeklik Doğranmış Kuru Soğan
•1 Paket Doğranmış Mantar
•2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
•1 Demet İri Doğranmış Pazı
•1 Paket Krema
•Yeteri Kadar Tuz
•Yeteri Kadar Toz Karabiber
ADIMLAR
Bir tavada soğan, mantar ve zeytinyağını suyunu çekene kadar soteleyin. Pazıyı da ilave edip solana kadar sotelemeye devam edin. Kremayı ekleyip çektirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp servis edin.
Dana Lokum Marinesi İçin:

1/2 kg bonfile
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı toz biber, kekik ve kişniş
1 dal taze biberiye
ADIMLAR
Et için bir tavayı iyice kızdırın. Zeytinyağı döküp bonfileleri tavaya alın 1 dal taze biberiyeyi tavaya etlerin yanına alın ve hızlıca suyunu salmadan bir tarafını pişirin. Üst tarafına tuz serpin. Diğer tarafını çevirin. Biraz daha tuz serpin ve kızarınca servis tabağına aldığınız pazı kavurmasının üstünde servis yapın.
Sıcak Ot İçin:
•Pazı Sapı ve Pazı
•Ege otları
•Zeytinyağı
•Süzme yoğurt
•Terağı
•Kuru kırmızı biber
•Soğan

ADIMLAR
İlk önce soğanlarımızı kavuruyoruz sağanlar kavrulduktan sonra bütün otları içine atıp ölünceye kadar kavurmaya devem ediyoruz. Üzeri için terağını sos tavasına alıp kızdırıyoruzve biraz da kırmızı biber. Sıcak otumuzu bir tabağa alıp üstüne süzme yoğurt ve tereyağını döküp servis yapın.

AFİYET OLSUN.

user feed images
user feed images