KÖZDE DOMATES ÇORBASI
4 çorba kaşığı zeytinyağı (domatesleri közlemek için - 2 çorba kaşığı fırın kabına, 2 çorba kaşığı domateslerin üzerine)
2 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak (ikiye bölünmüş)
2 adet soğan (4 ‘e bölünmüş)
5 adet domates (kabukları ile 4’e bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
1. Öncelikle domatesleri ve soğanı dörde bölüyoruz
2. Sarımsakları da ikiye kesiyoruz
3. Borcam ya da ısıya dayanıklı fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp domates, soğan ve sarımsakları diziyoruz
4. Üzerine zeytinyağı ,tuz ve baharatları gezdirip 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk
5. pişiriyoruz
6. Diğer taraftan, bir tencerenin içinde tereyağı ile unu kavuruyoruz
7. Kavurma işlemini rengi pembeleşip un kokusu çıkana kadar sürdürüyoruz.
8.Bir su bardağı et suyunu ve bir su bardağı suyu ekleyip sürekli karıştırıyoruz
9.Fırından çıkan közlenmiş domates, soğan ve sarımsağı mutfak robotunda 1-2 tur çektirdikten sonra tenceredeki karışımımıza ilave ediyoruz
10.Yarım su bardağı su da ekleyerek karıştırıyoruz
11.Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip orta dereceli ateşte çorbamız kaynayana kadar pişiriyoruz
12.Kısık ateşte 10 dk
14. pişirdikten sonra servise sunuyoruz
15. Dilerseniz bir dal taze biberiye eşliğinde servise sunabilirsiniz ;)