Tarif

Közde Domates Çorbası

Közde domates çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere, Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Közde Domates Çorbası
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet olgun domates
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g un
240 ml et suyu
240 ml su
5 g tuz
4 g kekik
4 g karabiber
1 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates ve soğanları dörde bölün. Sarımsakları da ikiye.
  • Borcam veya ısıya dayanıklı bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp doğranmış domates, soğan ve sarımsakları dizin. Üzerine az miktarda zeytinyağı, tuz ve baharatları gezdirip 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. közleyin.
  • Diğer taraftan, bir tencerede tereyağı ile unu kavurmaya başlayın. Kavurma işlemini unun rengi pembeleşip kokusu çıkana kadar sürdürün.
  • Arından 1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı suyu ekleyip sürekli karıştırın.
  • Fırından çıkan közlenmiş domates, soğan ve sarımsağı mutfak robotunda 1-2 tur çektirdikten sonra tenceredeki karışıma ilave edin. Yarım su bardağı su da ekleyerek karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip orta dereceli ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
  • Daha sonra kısık ateşe alıp 10 dk. daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz bir dal taze biberiye eşliğinde sunabilirsiniz.
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
33B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
8B