Tarif

Közde Domates Çorbası

Közde domates çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba
Tencere, Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Közde Domates Çorbası
approved
Paylaş
  • 41B
  • 182
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet olgun domates
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g un
240 ml et suyu
240 ml içme suyu
tuz&karabiber
5 g kekik
1 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates ve soğanları dörde bölün. Sarımsakları da ikiye.
  • Borcam veya ısıya dayanıklı bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp doğranmış domates, soğan ve sarımsakları dizin. Üzerine az miktarda zeytinyağı, tuz ve baharatları gezdirip 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. közleyin.
  • Diğer taraftan, bir tencerede tereyağı ile unu kavurmaya başlayın. Kavurma işlemini unun rengi pembeleşip kokusu çıkana kadar sürdürün.
  • Arından 1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı suyu ekleyip sürekli karıştırın.
  • Fırından çıkan közlenmiş domates, soğan ve sarımsağı mutfak robotunda 1-2 tur çektirdikten sonra tenceredeki karışıma ilave edin. Yarım su bardağı su da ekleyerek karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip orta dereceli ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
  • Daha sonra kısık ateşe alıp 10 dk. daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Dilerseniz bir dal taze biberiye eşliğinde sunabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
98B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
49B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.