add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Uzmana Sor

Soru Sormak İçin Üye Olmalısın

Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.

12 Haziran 2020

Pilav olcusu tam nasil hocam

MerhabalarZeynep genelde pirincin özelliğine göre değişir ama genelde bire bir olur.Ama biraz geçirmen sana daha iyi sonuç verir yani 1-1,2 gibi İkinci püf nokta pirinci iyi kavur...

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
20 Haziran 2020

Merhaba ben ilerde şef olmak isteyen 17 yaşında biriyim aşçılığı mutfakta zaman geçirmeyi çok seviyorum bu işin eğitimini almak istiyorum çoğu birey gastronomi devlette okunmaz diyor fakat özel için maddi imkanlarım el vermiyor akdeniz üniversitesi gastronomi bölümünü öneriri misiniz acaba stajyerlerinizden var mı öneren gastronomi hakkında sizden bilgi almak istiyorum aslında şunu yapsan daha iyi olur tarzı çoook teşekkür ederim şimdiden umarım başınızı şişirmemişimdir

MerhabalarOlaya öncelikle şöyle bak herşey sevmek ve istemek ile başlıyor.Sınav sonuçları açıklandığında Kemalpaşa köy okulunda okuyan bir kız birinci olmuştu.diyeceğim o ki bu işi yapacaksan eğer devlet özel diye birşey yok bence.Okey imkanlar özelde daha iyi yada ne bileyim daha konforlu belki ama herşeyin bedeli var.Ben birçok okulun mutfaklarını gezdim herbiri gayette iyi öğrenmeniçin yeterli yeterki sende o çaba olsun.Şu yada bu üniversite diye yönlendirme yapamam çünkü senin yaşam sıtandardını hayat tarzını veya beklentilerini bilmiyorum ama tekbirşey hiçbir zaman okumadan bu işi yapma...!Sektörde birçok insan ne gerek var diyecektir ben tam tersi oku oku oku diyenlerdenim..!Hayatta bol şanslar...

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
30 Temmuz 2020

YEMEK YAPMAYI KAÇ YAŞINIZDA ÖĞRENDİNİZ

MerhabalarHer geçen gün öğreniyorum ve hala öğrenmeye çalışıyorum.unutmayın ki hala öğrenecek çok şeyim var...!

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
14 Mayıs 2020

Cehfim Allah razi olsun cook teskur ederim ilginizden dolayi saglikli gunler diliyorum 😊😊

🙏🙏🙏

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
28 Haziran 2020

Merhaba chefim ben bu sene aşçılık bölümünden mezun oldum, kendimi geliştirmek icin işe gireceğim fakat bir ise girip ordan mi devam etmeliyim yoksa sınava girip gastronomiden mi devam etmeliyim bilemiyorum yapmak istediğim meslek aşçılık ama 2 senelik bir okuldan mezun olmak ve çalışmak benim kendimi geliştirmem konusunda yeterli mi illa bu isin 4 senelik okulundan mezun mu olmak gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim :)

Sibel MerhabalarŞimdi en çok yöneltilen sorulardan birisi bu!!!!Bizim ülke olarak en büyük yanlışlarımızdan birisi okumamak...!Ne olacak okuyup falan diyebilirler okuyanda aynı okumayanda diyecekler...!Benim sana ve senin gibi kişilere tek tavsiyem okumanın sana katacağı tecrübeyi ve bilgiyi çalışarak asla kazanamazsın.!!!!Dünya dönüyor tamam okuyamayan Alanyalı kişilerin işlerine saygı duyalım ama ülke olarak bir yere geleceksek okumamız gerekiyor.Şahsi olarak hedeflerin yüksek ise yüksekten başla derim...Sanırım yeterli oldu...!🙏🙏🙏

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
13 Mayıs 2020

Shefim ben size numarmi nasil ulastiryim burdanmi yaziyim

Bana mail atabilirsin...!murat.yildiz@movenpick.com

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
10 Nisan 2020

Lise son öğrencisiyim ve gastronomi bölümünü gönülden istiyorum fakat hangi üniversiteler daha iyi eğitim veriyor hangi üniversitenin altyapısı daha iyi bilmiyorum internetten araştırdığımda da net bilgilere ulaşamıyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen:))) özel ve devlet olarak söylerseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler

MihribanÖncelikle sorun için teşekkür ediyorum güzel bir soru.Fakat bu sorunun çok yönlü cevapları var.Bir kere senin akademik kariyerini bilmiyorum yani notların nasıl,üniversite de kaç puan alırsın falan,sonra hangi şehirdesin,maddi imkanların nedir,biliyorsun gastronomi puanları çok yüksek bu puanı alabilirmisin...!Özel üniversiteye gelince..!Fiyatlar nedir? Üniversitesine ve verdiği eğitime,imkanlara göre değişir.Yani detaylı araştırmak gerekir..Ama bana fikrimi sorarsan,Bolu Aşçılık Yüksekokuluİzmir ekonomi Üniversitesiİzmir Dokuz EylülAydın Adnan MenderesDiye bir sürü sıralayabiliriz...!Ama dediğim gibi iş tamamen sende bitiyor...!

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
08 Mayıs 2020

Chefim ben gastronmi ogrencisyim kendimi gelistirmek icin sizin gibi iyi bir chefin yaninda kendimi gelistirmek istiyorum 2 3 aylik bir is imkani saglarsaniz cooook sevinirm Murat abi 😁😁😁

Osman öncelikle gastronomi hayatında başarılar demek istiyorum.Böyle bir imkan uluslararası zincir otellerde çok zor.Ama özel organizasyonlarda birlikte birkaç organizasyonda beraber olabiliriz.Başarılar...!

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
29 Mart 2020

Tarif nasil paylasiliyor

Kullanıcılar kişisel profillerinden çok yakın zaman içerisinde tarif paylaşabilecekler. Takipte kal 😁

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
19 Mart 2020

Hoşgeldin chef :)

Hoş bulduk 😁

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
23 Mart 2020

Sefim istanbulda mı çalışıyorsunuz?

Hayır, İzmir'de çalışıyorum.

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
24 Mart 2020

Murat beyKaç defa kendime kesme tahtası aldım. Aldıklarında hep bir sorun çıktı. Sizce daha uzun ömürlü olması için nerden veya hangi marka almalıyım.Teşekkürler

Merhaba, kesme tahtasını profesyonel mutfak aletleri satan kaliteli yerlerden alırsanız daha uzun ömürlü ve kullanışlı olur.

Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef