Nilüfer Rüveyda Kenç
Nilüfer Rüveyda Kenç

Hakkında

2000 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. İlk okul, orta okul ve lise eğitimlerini Ankara’da tamamladı. Yemeğe olan ilgisi sayesinde Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okumaya başladı, 2. yılından sonra fotoğrafçılığa olan ilgisini Gastronomi ile birleştirmeye karar verdi ve beraberinde 2. üniversite olarak Fotoğrafçılık ve Kameramanlık okumaya başladı. Hali hazırda eğitim hayatına , kendini geliştirmeye, yeni tarifler üretmeye ve yemek fotoğrafı çekmeye devam ediyor.‘Hamdım, pişiyorum, yanıcam.’


Okul Bilgileri

Başkent Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak SanatlarıEylül 2018
Anadolu Üniversitesi - Fotoğrafçılık ve KameramanlıkEylül 2020

Lahana Steak



Malzemeler
1 küçük beyaz lahana
Sosu için;
2 yemek kaşığısoya sosu
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 portakal kabuğu
1 diş rende sarımsak
Pulbiber, Karabiber, Tuz, Zerdeçal, Kimyon
Susam
Üst sos için;
300 gr kıyma
1 orta boy havuç
1 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
1 tutam doğranmış maydanoz
1 avuç dövülmüş ceviz
Su



Yapılışı
1- Lahanaları büyük yuvarlaklar halinde doğruyoruz ve yıkıyoruz. İsterseniz küçükşekilde doğrayabilirsiniz.
2-Sos için soya sosu, zeytinyağı, portakal suyu, portakal kabuğu, baharatlar, sarımsak ve susamı bir kasede karıştırıyoruz. Daha sonra yağlı fırın kağıdının üzerine serdiğimiz lahanaların üzerine bu sosu sürüyoruz.
3-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk kadar lahanaları pişiriyoruz.
4-Üst sos için havuç, biber, ceviz ve maydanozu küçük şekilde doğruyoruz. Daha sonra önce kıyma ve salçayı daha sonra havuç ve biberi atıp kavuruyoruz biraz su ekliyoruz tüm malzemeler pişince ocaktan alıp ceviz ve maydanozu, baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Fırından çıkan lahanaların üzerine bu sosu koyuyoruz.
5-Afiyet olsun

user feed images
user feed images

Fındıklı Brownie
*Malzemeler
3 adet yumurta
120 grtoz şeker (1 su bardağından 2.50 parmak az)
1 tutam tuz
15 gr esmer şeker (1 yemek kaşığı)
130 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
115-120 gr tereyağı
20 gr + 20 gr fındık kreması -nutella- (2 yemek kaşığı)
40 gr fındık
8 gr kakao
65-70 gr un (3 yemek kaşığı)
1 yk damla çikolata
*Yapılışı
1-Tereyağını eritip içerisine bitter çikolatayı ekliyoruz ve eritiyoruz. Daha sonra içine 1 yemek kaşığı nutellayı ekleyip karıştırıyoruz.
2- 3 adet yumurtayı kırıp tuz ile biraz çırpıyoruz ardından yavaş yavaş şekerleri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz. ( Aynı yöne çırpmaya özen gösterin. )
3- Çikolatalı ve tereyağlı karışımımızı yavaş yavaş yumurtamıza ekliyoruz ve söndürmeden karıştırıyoruz.
4-Son olarak un, kakao ve vanilyamızı eleyerek harcımıza ekleyip karıştırıyoruz.
5-Yağlı fırın kağıdı serdiğimiz borcama biraz harç ekliyoruz ara katına bir yemek kaşığı kremayı yayıyoruz ve damla çikolata, dövülmüş fındıklarımızı da ekleyip üzerine yine harç ekliyoruz 180° alt üst açık fanlı önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz.
6-Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dk bekleyip öyle dilimleyin.
7- Afiyet olsun

user feed images