Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef

Hakkında

Cookart


İş Deneyimleri

Hamburg Street Foods - Owner ChefŞubat 2020
Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
3 yıl önce

Pıçık

Yarım kilo köftelik bulgur
2 bardak su
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
1 kğ yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pulbiber

Bulguru derin bir kaba koyup üzerine iki bardak kaynamış suyu,sana yağını ve tuzu dökün. 15 dakika beklettikten sonra üzerine bir avuç un dökün ve iyice yoğurun (ara sıra elinizi ıslatın) sonra bunları fındık büyüklüğünde (ya da ince-uzun şeklinde) yuvarlayın. Bütün bulgur bittikten sonra tencerede kaynayan tuzlu suya atın. 15 dakika sonra kalan suyu süzün servis tabağına dökün üzerine sarımsaklı yoğurdu çırpıp dökün üzerine tereyağı ile salça kızartıp süsleyin. Afiyet olsun :)

user feed images
Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
4 yıl önce

San Sebastian Cheesecake

Malzemeler
1000 gr Sürülebilir krem peynir
300 gr Toz şeker
4 adet Yumurta
2 paket Şeker vanilin
80 gr un
500 gr Krema

Pişirme süresi
180 derece de 35 dk

Yapılışı
Karıştırma kabına sürülebilir peyniri koyuyoruz
Şekeri ilave edip mikser yardımı ile çırpıyoruz
Yumurtaları teker teker ilave edip çırpıcı ile çırpıyoruz
Unu ve şeker vanilini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
Son olarak kremayı ilave edip çırpıyoruz
Kelepçeli kabın altına fırın kağıdını seriyoruz
Ve kalıbı yağlıyoruz ve harcı kaba boşaltıyoruz
Harcı boşalttıktan sonra kabı tezgah üstüne vurarak hava kabarcıklarını atıyoruz
180 derece de 35 dk üstü kızırana kadar pişirmeye bırakıyoruz
Fırında pişirdikten sonra oda sıcaklığına gelesiye kadar bekleyip dolaba koyuyoruz
Ertesi gün servise hazır şekilde sunabilirsiniz
Afiyet olsun

user feed images
Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
4 yıl önce

Vanilyalı Dondurma

Malzemeler :
650 ml süt
2 adet şeker vanilin
3 adet yumurta
150 gr şeker
500 ml krema

Hazırlanışı :
Tencereye sütü döküp ocağa koyuyoruz, içine şeker vanilini ilave ediyoruz ve kaynama noktasına getiriyoruz.
Ayrı bir kabın içine 3 adet yumurtayı kırıyoruz ve 150 gram şekeri ilave edip çırpıyoruz.
Kaynama noktasına gelen sütü altını kapatıp oda sıcaklığına getiriyoruz daha sonra soğuyan sütü kepçe ile yavaş yavaş şeker ile çırpılmış karışıma ilave edip çırpıyoruz.
Tekrar tüm karışımı tencereye alıp kaynama noktasına getiriyoruz. Kaynama noktasından sonra altını kapatıp oda sıcaklığına düşürüyoruz.
500 ml kremayı karışımın içine ilave edip çırpıyoruz ve dondurmayı koyacağınız kabın içine döküyoruz üstünü streç film ile kapatıp buzlağa koyuyoruz.
1 saat buzlukta bekleyen dondurmayı çıkartıp tekrar karıştırıyoruz. Bu işlemi dondurmanın içini buz kristalleri oluşmaması için 3 defa yapıyoruz.
1 gece dolapta bekletiyoruz ve servise hazır oluyor.
(İsteğe bağlı dondurmanızı çikolatalı veya parça meyveli yapabilirsiniz. Çikolatalı için 200 gr çikolata ilave edebilirsiniz, kremayı ilave etmeden önce.)
Not : Dondurmayı servis etmeden önce buzluktan çıkartıp alt tarafa alınız kalan dondurmayı tekrar buzluğa koyabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

user feed images
Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
4 yıl önce

Cevizli Reyhanlı Soğuk Patlıcan😍👌👨‍🍳🔪 Malzemeler ;
4 adet közlenmiş patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için ;
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 avuç doğranmış ceviz
1 çay kaşığı pul biber
1 avuç kıyılmış taze reyhan

Yapılışı ;
Közleyip suyunu süzdüğümüz patlıcanı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu robotta püre haline getirin ve servis tabağına yayın.
Yağ ve cevizi kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ekleyin ve ocaktan alın. Patlıcanların üzerine servis edin.
Afiyet olsun :)

user feed images