Şef Usulü

Aioli Sos Nasıl Yapılır?

Sarımsak bazlı soslara bayılanlardansanız bu haftaki tarifimiz tam size göre! Aioli sos nasıl hazırlanır?

Aioli Sos Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 48B
  • 202
  • Kaydet

Herkese merhaba! 😊

Sarımsak bazlı soslara bayılanlardansanız bu haftaki tarifimiz tam da size göre!

Hatırlarsanız geçen hafta temel malzemeleri çiğ yumurta sarısı ve yağdan oluşan mayonez sosun katkısız olarak nasıl yapıldığını öğrenmiştik. Bu hafta ise yapmış olduğumuz mayoneze ilave malzemeler ekleyerek aioli sosu ortaya çıkaracağız…

Aioli sos nedir? Nasıl yapılır, nerelerde kullanılır?

Şimdi arkanıza yaslanın ve bu güzel sosun nasıl yapıldığını değerli şefimizden izleme fırsatını yakalayın!

Sizler de ‘bu işte bi şeflik var’ diyenlerdenseniz; özel tariflerimizi güvenle deneyip sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın…

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta bambaşka bir konu olan pişirme tekniklerine giriş yapacağız!

Şimdilik hoşça kalın! 👩‍🍳👨‍🍳

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Gizem Arslan
· 10.03.2022

Lütfen recete de verir misiniz. Ölçülerini bilirsek daha iyi olur genel anlamda tüm tarifler için diyorum. Ve eklemek isterim ki kısık ateş hayat kurtarır elinize emeğinize sağlık

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 11.03.2022

Merhaba Gizem Hanım. Aioli Reçetesi: 75 gr sarımsak, 125 ml zeytinyağı, 2 çay kaşığı deniz tuzu. Sarımsakları tuzla püre haline getirin daha sonra havanın içinde yavaş yavaş yağı ekleyip karıştırın ve mayonez kıvamına getirin. Bu aşamaları izlemek için videomuza göz atabilirsiniz 👍😊 Sevgiler.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

326B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme